Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ενδεχόμενο κατάργησης του Α.Τ. Παλαιοκαστριτών στον Γ.Γ. Εσωτερικών

Αναδιάρθρωση ΕΛ.ΑΣ.
03 Οκτωβρίου 2016 / 12:21

ΑΘΗΝΑ. Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη και συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γ. Γ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτο Φιλιππάκο, πραγματοποίησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γ. Ζήκος, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, τα θέματα αστυνόμευσης του νομού Κέρκυρας και η αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ. ΑΣ .
Ο  Γ. Ζήκος αναφέρθηκε στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο νομό Κέρκυρας και παρέδωσε στο Γενικό Γραμματέα πλήρη φάκελο με υπομνήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας καθώς και ψηφίσματα συμπαράστασης θεσμικών φορέων και συλλόγων του νησιού για την αποτροπή της κατάργησης του Α. Τ. Παλαιοκαστριτών.

Ο γ.γ. Εσωτερικών ενημερώθηκε ότι η ενδεχόμενη κατάργηση του Α. Τ Παλαιοκαστριτών, το οποίο στεγάζεται σε δημόσιο κτίριο και αστυνομεύει μια περιοχή 150 τετρ. χιλ.  θα δημιουργήσει αδυναμία  αστυνόμευσης της περιοχής από τη δύναμη που εδρεύει στην πόλη, με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται μια περιοχή που το χειμώνα έχει 16. 000 κατοίκους και τους καλοκαιρινούς μήνες δεκαπλασιάζεται ο πληθυσμός λόγω τουρισμού.
Ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος είναι και ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ε. α., δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το φάκελο και θα ενημερώσει σχετικά τον αρμόδιο υπουργό .