Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από μέσα Ιουλίου σαλπάρει για Βίδο το δημοτικό καΐκι

Βίδο
19 Μαΐου 2021 / 11:44
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Επειδή η διαγωνιστική διαδικασία είναι χρονοβόρα προτάθηκε η λύση της εκμίσθωσης άλλου σκάφους που θα μπορεί να εξυπηρετεί του επισκέπτες από αρχές Ιουνίου και μέχρι τα μέσα Ιουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το « πράσινο» φως για την εκμίσθωση του δημοτικού σκάφους «Άγιος Στέφανος» για την κάλυψη των μετακινήσεων από και προς τη νησίδα Βίδο  άναψε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής  Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κατά την χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε με την διαδικασία της δια περιφοράς.

Όπως ανέφερε στην «Ε» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος εθελοντισμού και υπεύθυνος για τις νησίδες Βίδο και Λαζαρέτο Σπύρος Νεράντζης τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα μέσα Ιουλίου.

Ωστόσο, επειδή η διαγωνιστική διαδικασία είναι χρονοβόρα προτάθηκε η λύση της εκμίσθωσης άλλου σκάφους  που θα μπορεί ενδεχομένως να εξυπηρετεί του επισκέπτες από αρχές Ιουνίου και μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οπότε αναμένεται να μπει στη γραμμή το δημοτικό σκάφος «Αγ.Στέφανος».

Μακροχρόνια μίσθωση

Όπως τόνισε ο κ.Νεράντζης, αναμένεται να εισηγηθεί στην Οικονομική Επιτροπή  την λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης τριετούς διάρκειας του δημοτικού σκάφους «Αγ.Στέφανος», προκειμένου να αποφευχθούν οι χρονοβόρες διαδικαστικές διαδικασίες που απαιτούνται κάθε χρόνο για τη δρομολόγηση του καϊκιού με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Η αφετηρία παραμένει ίδια όπως και  τα προηγούμενα χρόνια στην θέση “Κορακοφωλιά” και τα δρομολόγια θα ξεκινούν στις 7.30  το πρωί έως τις 11.30 μ.μ.. Το εισιτήριο για την μετάβαση και επιστροφή αναμένεται φέτος νασημειώση μια μικρή αύξηση (δεν έχει ακόμη καθοριστεί), ενώ δεν θα εισπράττεται χρηματικό αντίτιμο για τους υπαλλήλους του Δήμου που μεταβαίνουν στο Βίδο για υπηρεσιακούς λόγους, για τους κατασκηνωτές, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κέρκυρας, τους πολύτεκνους και τα ΑμεΑ, και τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών. Έκπτωση 50% θα παρέχεται στους μόνιμους επισκέπτες.

Ευπρεπισμοί

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και ο ευπρεπισμός της νησίδας με καθαρισμούς και κοπή χόρτων, ενώ αναμένεται να μεταβεί και καταστροφέας στο νησί όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Καθημερινότητας και  Πολιτικής  Προστασίας  Θεοχάρης Γιώτης, ο Αντιπρόεδρος του δ.σ των κατασκηνώσεων στα Γουβιά Μαρίνος Μικάλεφ  και ο κ.Νεράντζης.

Δημιουργική απασχόληση

Τέλος το πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου με διάρκεια έως την 31η Αυγούστου. Το εν λόγω θέμα αναμένεται να τεθεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ όπως τόνισε ο κ.Νεράντζης η παράταξή του θα καταθέσει αρνητική εισήγηση για το θέμα της λειτουργίας των κατασκηνώσεων , καθώς, όπως ανέφερε, τα κτίρια δεν είναι κατάλληλα για να φιλοξενήσουν παιδιά χωρίς προηγουμένως να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.