Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ για τους εμβολιασμούς και τις ελλείψεις

γενικό νοσοκομείο
26 Μαΐου 2021 / 19:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αναφέρονται μεταξύ των άλλων:

«… Καθημερινά βλέπουμε να στοιβάζονται 80 και πλέον συμπολίτες μας περιμένοντας στη σειρά τους για να εμβολιαστούν ο ένας δίπλα στον άλλο σε ελάχιστα τ.μ με κίνδυνο διασποράς κόβιντ και κυκλοφοριακού εμφράγματος εσωτερικά και εξωτερικά στο χώρο του ιδρύματος .
Γιατροί ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους και την εργασιακή τους σχέση σύμφωνα με την σύμβαση τους , νοσηλευτές οι οποίοι μετακινήθηκαν από τις κλινικές του ιδρύματος , και διοικητικοί υπάλληλοι από τα γραφεία τους σε ένα καθημερινό και εντατικοποιημένο πρόγραμμα .
 
Πολλές φορές οι εργαζόμενοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς εργάζονται χωρίς τα εβδομαδιαία τους ρεπό ξεκούρασης φτάνοντας στο απίστευτο νούμερο 700 και πλέον εμβολιασμούς καθημερινά . Όλες οι ιατρικές ειδικότητες << του χειρουργικού τομέα , του παθολογικού τομέα >> , επικουρικοί , ειδικευόμενοι και μόνιμοι ιατροί οι οποίοι έχουν προσληφθεί στις αντίστοιχες ειδικότητες των κλινικών έχουν κληθεί από την Διοίκηση να κάνουν βάρδιες εφημέρευσης στο εμβολιαστικό κέντρο μας .
 
Η κυβέρνηση με τις επιλογές και τις κατευθύνσεις που έχει στείλει στις Υγειονομικές περιφέρειες είναι η υλοποίηση του πολυσυζητημένου " εμβολιαστικού προγράμματος " με μηδενικό κόστος και με τις υπάρχουσες δομές και ανθρώπινο δυναμικό .
Στην πραγματικότητα έχει υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο και έχει μετατραπεί όπως όλα τα Νοσκομεία της χώρας μας στη διαχείρηση μιας νόσου << covid >>, και της υλοποίησης των εμβολιασμών .
 
Αντιθέτως η αυτοδιοίκηση Α' και Β΄ βαθμού ανύπαρκτη με τα αντανακλαστικά τους παραμένουν στο ποιος θα εξαγγείλει την τοποθεσία του δικού του mega εμβολιαστικού κέντρου αλλάζοντας κτίρια και ημερομηνίες .
 
Για τα αναγκαία χρηστικά υλικά όπως σύριγγες , βαμβάκι κλπ που θα χρειαστεί το εμβολιαστικό κέντρο απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου για να το εξοπλίσουν . Ένας προϋπολογισμός τσεκουρωμένος κατά 20 % λιγότερο από πέρσι , ο οποίος δεν επαρκεί για τις ετήσιες ανάγκες του ίδιου του Νοσοκομείου .
 
Απαιτούμε : 
Άμεση λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου του δήμου με ευθύνη της αυτοδιοίκησης ώστε να αποφορτιστούν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού του Νοσοκομείου και των ΚΥ .
Μονιμοποιήσεις όλου του προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας .
Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΕΑ 
Kάθε θάνατος υγειονομικού προσωπικού από covid 19 να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα .
Επαναφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο χώρο του Νοσοκομείου.