Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανώνυμη καταγγελία βάζει stop στο προσωρινό σκάφος του Δήμου προς Βίδο

Βίδο
22 Ιουνίου 2021 / 11:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν ευοδώθηκε ούτε και ο πιο πρόσφατος σχεδιασμός, έστω προσωρινός, για τα δημοτικά δρομολόγια προς και από τη νησίδα του Βίδο.

Η λύση που είχε βρεθεί με ένα μικρό σκάφος για την εξυπηρέτηση της μεταφοράς εργαζομένων και πολιτών, έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το δημοτικό καΐκι στις 29 Ιουνίου, έπεσε και αυτή σε αδιέξοδο.

Η ανώνυμη καταγγελία στο Λιμενικό που έγινε για την χρήση της αποβάθρας στο Καφέ Γυαλί, επειδή ο χώρος τυπικά  θεωρείται εργοτάξιο, έβαλε "απαγορευτικό" στα δρομολόγια.  

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Νεράντζης, είπε στην "Ε" ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να σταματήσει τα δρομολόγια, εφόσον αυτό του υπαγορεύει ο νόμος. 
«Άλλο σημείο στο λιμάνι δεν υπάρχει ελεύθερο» σημειώνει. «Ακόμα κι αν βρούμε μια θέση, χρειάζεται σκαλοπάτι, γιατί το σκάφος είναι αρκετά χαμηλό».

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Βίδο, για μπάνιο ή αναψυχή, θα πρέπει να αναζητήσουν ένα από τα ιδιωτικά καΐκια, που εξυπηρετούν τα δρομολόγια. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.