Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άγονος ο διαγωνισμός για τα δρομολόγια στο Βίδο

ΒΙΔΟ
29 Ιουνίου 2021 / 14:45
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σήμερα η μετάβαση στο νησί γίνεται είτε με ιδιωτικά σκάφη είτε με βαρκούλες που εκτελούν τέσσερα δρομολόγια καθημερινά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του δημοτικού καϊκιού «Αγ.Στέφανος», προκειμένου να ξεκινήσουν τα δρομολόγια προς το Βίδο. Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος εθελοντισμού και υπεύθυνος για τις νησίδες Βίδο και Λαζαρέτο Σπύρος Νεράντζης, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η διαγωνιστική διαδικασία να επαναληφθεί την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 10 π.μ.
«Ενημερώσαμε με κάθε τρόπο ώστε όλοι να είναι γνώστες του διαγωνισμού, ωστόσο δεν υπήρξε ενδιαφέρον παρότι προχωρήσαμε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για 3 + 3 χρόνια και με τιμή εισιτηρίου στα τρία ευρώ», ανέφερε ο κ.Νεράντζης.
Σύμφωνα με τον ίδιο επειδή αναμένεται να έχει την ίδια τύχη και η διαγωνιστική διαδικασία της ερχόμενης εβδομάδας θα εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις για να το πριμοδοτήσουν.
 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε η διακοπή των δρομολογίων με το προσωρινό καΐκι που είχε μισθώσει ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων μέχρι να ξεκινήσει τα δρομολόγια το δημοτικό καΐκι, μετά από καταγγελία για το σημείο εκκίνησης των δρομολογίων.
Σήμερα η μετάβαση στο νησί γίνεται είτε με ιδιωτικά σκάφη είτε με βαρκούλες που εκτελούν τέσσερα δρομολόγια καθημερινά.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.