Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση - κόλαφος Κατρούγκαλου για τις Εργατικές Κατοικίες Κουλίνας

Εργατικές Κατοικίες Κουλίνας
20 Οκτωβρίου 2016 / 12:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αβάσιμα τα περί επικινδυνότητας των κτιρίων, απαντά ο Υπ. Εργασίας στην ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ι.Αϊβατίδη.

Ο Γ. Κατρούγκαλος αποφάσισε να «κλείσει» το θέμα δια παντός, θεωρώντας ότι έχει εξαντληθεί, κάθε δε προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος κινδυνολογίας και ανασφάλειας στον οικισμό, εκ του μη όντος, «είναι ανεπίτρεπτη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.  
Ιδού η απάντηση του Υπουργού Εργασίας:

Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή κ. Ι. Αϊβατίδη, σας πληροφορούμε τα εξής:
  1. Ο Ο.Ε.Κ., μία δεκαετία πριν από την κατάργησή του, αλλά καθώς και ο ΟΑΕΔ, ως καθολικός του διάδοχος, τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί πλήθος καταγγελιών, από μεμονωμένο άτομο – οικιστή του συγκροτήματος εργατικών κατοικιών «KERKYRA IV” στην περιοχή Κουλίνες της Κέρκυρας, οι οποίες αποδείχθηκαν αβάσιμες.
  2. Μετά την αποκατάσταση της στατικής και αντισεισμικής επάρκειας των κτιρίων του οικισμού από τον ΟΕΚ προ 15ετίας, δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα επικινδυνότητας των εργατικών κατοικιών στις Κουλίνες Κέρκυρας και οι κάτοικοι του οικισμού είναι ασφαλείς.
  3. Τα διαλαμβανόμενα στην καταγγελία, περί δήθεν επικινδυνότητας των κτιρίων του εν λόγω οικισμού, είναι αβάσιμα, δεδομένου ότι η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επί αυτών με την αριθμ. 764/2008 Απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Κέρκυρας, ύστερα από τις κατά καιρούς επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του ίδιου προσώπου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας των κτιρίων και για τον λόγο αυτό η ως άνω απόφαση υπήρξε αθωωτική και για τους Υπηρεσιακούς παράγοντες που ασχολήθηκαν με το έργο, καθώς όπως αποδείχθηκε, στα πλαίσια των εργασιών αποκατάστασης της στατικής και αντισεισμικής επάρκειας των κτιρίων του οικισμού «KERKYRA IV”, ενήργησαν με βάση τους κοινώς αναγνωρισμένους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.
  4. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι: α) ο «Συνήγορος του Πολίτη», με το υπ’ αριθμ. 143124/23055/201 έγγραφό του και β) η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή» με έγγραφό της, θέσανε τις σχετικές καταγγελίες του κ. Α. Κολάγγη, στο αρχείο.
  5. Επομένως, για τον ΟΑΕΔ δεν υφίσταται θέμα κατεδάφισης των κτιρίων, κατασκευής νέου οικισμού ή διαγραφής του υπολοίπου των οφειλών των δικαιούχων – κατοίκων του οικισμού.
  6. Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρούμε ότι έχει εξαντληθεί το ως άνω θέμα, κάθε δε προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος κινδυνολογίας και ανασφάλειας στον οικισμό, εκ του μη όντος, είναι ανεπίτρεπτη. Πόσο μάλλον όταν η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του οικισμού έχει εκφράσει εγγράφως την ικανοποίησή της για τη μεθοδολογία και την ποιότητα των επισκευών.
Ο Υπουργός
Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ