Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περισσότερες οργανικές θέσεις για τον κλάδο των θεατρολόγων

ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΙ
10 Ιουλίου 2021 / 13:45

Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί από τον κλάδο των θεατρολόγων είναι κατά συνέπεια ελάχιστοι, οι λιγότεροι – και μάλιστα με διαφορά – σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας, τους Διευθυντές και Προϊσταμένους Εκπαιδευτικών Θεμάτων και τις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ Κέρκυρας απέστειλαν οι θεατρολόγοι Κέρκυρας με σημείο αιχμής την σύσταση περισσοτέρων οργανικών θέσεων για τον κλάδο των θεατρολόγων, τους διορισμούς θεατρολόγων σε μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, την ισοκατανομή των οργανικών θέσεων σε όλους τους κλάδους και την επαναφορά του μαθήματος της θεατρικής αγωγής στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στο λύκειο.
 
Όπως αναφέρουν οι 12.000 διορισμοί που ανακοινώθηκαν συνολικά στην α/βάθμια και την β΄ βάθμια εκπαίδευση αποτελούν ένα θετικό  βήμα μετά από 12 ολόκληρα χρόνια αδιοριστίας, ωστόσο ο αριθμός δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες των σχολείων και τα νούμερα φαντάζουν αστεία εάν συνυπολογιστούν και οι περίπου 12.000 εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια.
 
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν στον κλάδο τους, ΠΕ 91.01, τα νούμερα είναι ακόμα πιο τραγικά και «φανερώνουν μια κατάφορη αδικία κατά του κλάδου μας, την οποία και θέλουμε να αναδείξουμε για όσους θεωρούν ότι «η εκπαίδευση δεν "ανήκει" μόνο στους δασκάλους».
 
Όπως τονίζεται στην επιστολή διαμαρτυρίας, οι 721 οργανικές για τις κοινές ειδικότητες και οι 171 οργανικές, που τους αναλογούν είναι ελάχιστες και δεν αναγνωρίζουν την προσφορά και την θυσία τόσων χρόνων στην εκπαίδευση.
" Ακόμη και αν διορίσετε και στα μουσικά αλλά και στα καλλιτεχνικά θεατρολόγους που δικαιούνται πρόταξη για τα μαθήματα που έχουν Ά ανάθεση, οι διορισμοί αυτοί θα καλύψουν μόνο το 1/5 των κενών μας", αναφέρουν.

Μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι βρίσκονται για άλλη μια φορά στη δυσάρεστη θέση της αβεβαιότητας και της ανυπαρξίας μετά από 20 χρόνια προϋπηρεσίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. "Στελεχώνουμε με αγάπη και κατάθεση ψυχής τα δημόσια σχολεία και είμαστε δίπλα στους μαθητές μας καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κάθε χρονιά. Πολλοί από εμάς βρισκόμαστε κάθε χρόνο στα ίδια σχολεία, αναπληρώνοντας κάθε χρόνο τον εαυτό μας! Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι κάθε Σεπτέμβριο να αναλάβουμε 3. 4 και 5 σχολεία με 24 τμήματα καινούριων μαθητών. Κάθε χρονιά είναι μια νέα χρονιά, ένα νέο ξεκίνημα και όμως δεν δυσανασχετούμε διότι αγαπάμε το επάγγελμά μας και τα παιδιά αυτά που μοιραζόμαστε μια σχολική χρονιά μαζί τους, γεμάτη δημιουργικότητα, φαντασία, συναισθήματα μέσα από το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής", διευκρινίζουν.