Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: 1.500 ευρώ πρόστιμο για τον συνωστισμό στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα

11 Αυγούστου
15 Αυγούστου 2021 / 10:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εικόνες του πλήθους που συγκεντρώθηκε στη Λιτανεία της 11ης Αυγούστου, προκάλεσαν αντιδράσεις και σχόλια.

Η Ελληνική Αστυνομία, παρ' ότι δεν προέβη σε ενέργειες την ίδια μέρα, ούτε ανακοίνωσε κάτι την επομένη μέσω του γραφείου ενημέρωσης, προχώρησε στη βεβαίωση παράβασης για υπέρβαση ορίου πιστών κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής και επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας είχε ανακοινώσει την προηγουμένη ότι λόγω των υγειονομικών συνθηκών δεν θα γίνει η συνήθης μεγάλη λιτανεία του ιερού σκηνώματος, η οποία περιλαμβάνει την διαδρομή Δημαρχείο, Πεντοφάναρο, πάνω πλατεία, Παλαιό Φρούριο, παλάτι, πλακάδο του Αγίου, αλλά μόνο μία μικρή περιφορά πέριξ του ιερού ναού.

Ο μεγάλος συνωστισμός παρ' όλα αυτά δημιούργησε ανησυχίες και σχολιάστηκε ποικιλλοτρόπως. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη, ο οποίος αποχώρησε από την τελετή και εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση εξηγώντας ότι το έκανε για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και ευθύνης ως βουλευτής.


 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.