Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανάλυση στα λύματα της Κέρκυρας για την ανίχνευση ιικού φορτίου

Λύματα
25 Αυγούστου 2021 / 12:51

Μερόπη Υδραίου: Προς σύναψη προγραμματικής συμφωνίας με τον ΕΟΔΥ (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα δείγματα λυμάτων της Κέρκυρας, ευτυχώς δεν είναι ανησυχητικά» δήλωσε σήμερα κατά τη διάρεκια συνέντευξης Τύπου η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, επισημαίνοντας ότι η Κέρκυρα στέλνει δειγματα κάθε βδομάδα. 

Η κ. Υδραίου ενημέρωσε ότι είχε πρόσφατα συνάντηση με τον καθηγητή Κλινικής Ιολογίας, Γεώργιο Σουρβίνο, ο οποιος είναι μέλος του επταμελούς Δ.Σ.του ΕΟΔΥ με τον οποίο μίλησε για την ένταξη της Κέρκυρας στο Εθνικό Δίκτυο Επιτήρησης Λυμάτων.

«Πρόκειται να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για μια πιο μόνιμη και σταθερή συνεργασία της ΔΙΑΔΕΥΑΚ με τον ΕΟΔΥ και το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για να αποστέλονται δείγματα σε εβδομαδιαία βάση και να γίνεται ανίχνευση του ιικού φορτίου. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχουν ανά πάσα στιγμή δεδομένα και ενδείξεις για την πορεία της πανδημίας».

Πρόσθεσε δε, ότι τα στοιχεία αυτά ήταν αίτημα πολλών ξένων Προξενείων, για την έγκυρή και αξιόπιστη πληροφόρησή τους ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.