Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Nέο σαϊτ τουριστικής προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ
05 Nov 2016 / 11:17

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. «Ημέρα γιορτής» αποκάλεσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος την χθεσινή ημέρα, στα πλαίσια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την επίσημη παρουσίαση του νέου site τουριστικής προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου.

Πρόκειται για ένα Oλοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Προβολής, Ανάδειξης και Δικτύωσης του Πολιτιστικού και Τουριστικού Προϊόντος της Κεφαλονιάς. Δεν είναι ακόμα ένα website τουριστικής προβολής, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος συνεχώς θα ανανεώνεται, όπως τονίστηκε στην παρουσίαση. Ειδικότερα, είναι ένας αναλυτικός οδηγός παρουσίασης του νησιού, ο οποίος μάλιστα περιλαμβάνει και εφαρμογές, καθώς επίσης δίνεται οι δυνατότητα στους επισκέπτες να «ανεβάζουν» το δικό τους υλικό.
Το  έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και το συνολικό του κόστος αγγίζει τις 200.000 Ευρώ.
Η παρουσίαση του νέου site έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς, στην οποία προήδρευσε ο κ. Κεκάτος και συμμετείχε η αντιδημάρχος Oικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή.
Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος και τ. αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, η διευθύντρια Διοικητικού-Oικονομικού της Π.Ε. Κεφαλληνίας κ. Αλεξάνδρα Λάντου, ο προϊστάμενος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου κ. Σταύρος Κορκός, ο κ. Βασίλης Σιμωτάς εκ μέρους του Σωματείου Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων «O Αρκείσιος», ο διοικητικός υπάλληλος της Π.Ε. Κεφαλληνίας κ. Μήνάς Κλαουδάτος, κ.ά.
Η αναλυτική παρουσίαση του site πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γιάννη Μιχόπουλο της εταιρείας «Evolution Projects».
Από την καθημερινή εφημερίδα του Αργοστολίου, Ημερήσιος