Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ. Σταματάκος: «Ουδεμία καταγγελία για fake rapid test από φαρμακεία της Κέρκυρας»

Φαρμακευτικός Σύλλογος
06 Δεκεμβρίου 2021 / 17:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καμία καταγγελία (προφορική ή γραπτή) ή υπόνοια περί ψευδών δηλώσεων rapid test δεν έχει υποβληθεί στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας,

δηλώνει ο Πρόεδρός του Αλέξανδρος Σταματάκος. Όπως μάλιστα ξεκαθαρίζει στην «Ε» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλέκος Αυλωνίτης σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν εκκινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την διερεύνηση αυτών των καταγγελιών.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας τον περασμένο Νοέμβριο για την πορεία της πανδημίας στην Κέρκυρα παρουσία πολλών υγειονομικών φορέων, συμμετείχε ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας Αλέξανδρος Σταματάκος και Περικλής Ραράκος αντίστοιχα.

Κατά τη συζήτηση περί της αδυναμίας των θεσμικών οργάνων να ελέγξουν πιθανές παρανομίες ή παρατυπίες, ο κ.Σταμάτακος, όπως επισήμανε στην «Ε» μετέφερε όντως μαρτυρία περαστασιακού πελάτη του για ψευδείς καταχωρήσεις διαγνωστικών ελέγχων τύπου rapid test από φαρμακεία, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι όσα ειπώθηκαν δεν αφορούσαν την Κέρκυρα αλλά αναφέρονταν σε περιστατικό εκτός δικαιοδοσίας του Συλλόγου.

«Στην εκδήλωση μετέφερα μια μαρτυρία που είχα από έναν περαστασιακό μου πελάτη. Δεν ξέρουμε αν όντως ευσταθεί, διότι το περιστατικό ήταν εκτός δικαιοδοσίας του Φαρμακευτικού μας Συλλόγου. Ενδεχομένως να δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι αναφερόμουν στην Κέρκυρα επειδή ειπώθηκε ότι ήταν πελάτης μου», διευκρινίζει ο κ.Σταματάκος.

Πρόσθεσε δε, ότι μέχρι σήμερα καμία καταγγελία ή αναφορά από πολίτη (προφορική ή γραπτή) δεν έχει φτάσει στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας περί δηλώσεων ψευδών αποτελεσμάτων rapid test, εξηγώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο Σύλλογος θα ενημέρωνε την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία για να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Για το θέμα μάλιστα περί των ψευδών δηλώσεων rapid test από φαρμακεία και στην Κέρκυρα εξέδωσαν ανακοινώσεις τόσο ο ίδιος όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου διαψεύδοντας δημοσίευμα τοπικού μέσου για το ζήτημα τονίζοντας χαρακτηριστικά «ότι πρόκειται είτε για παρανόηση είτε για παρεξήγηση στα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση».

Γενική η συζήτηση

Όπως πάντως τόνισε στην «Ε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης, η συζήτηση ήταν γενική και η μαρτυρία που κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας δεν αφορούσε σε περιστατικό εντός του νησιού και δεν έγινε με επώνυμο τρόπο. «Καταλαβαίνετε ότι διαφορετικά θα εκκινούνταν διαδικασίες για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών», τόνισε ο βουλευτής.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ