Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτη αναστολή τμήματος σχολείου στην Κέρκυρα, λόγω κρουσμάτων covid

Αναστολή
17 Δεκεμβρίου 2021 / 13:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αναστολή λειτουργίας μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου

έχει τεθεί το τμήμα Δ1 του Δημοτικού Σχολείου Μελιτειέων στα Βραγκανιώτικα, το πρώτο τμήμα που «κλείνει» στην Κέρκυρα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, το τμήμα ανέστειλε την δραστηριότητά του, καθώς νοσεί το 50% των μαθητών συν ένα, που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα, όπως ορίζουν τα νέα πρωτόκολλα για τις σχολικές μονάδες. Το τμήμα έχει αναστείλει την λειτουργία του από τις 15 Δεκεμβρίου. Από τους 14 συνολικά μαθητές του τμήματος νοσούν οι οχτώ, ενώ δεν βρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό.

Νέα κρούσματα

Και σήμερα πάντως σημειώθηκαν νέα κρούσματα σε μαθητές της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων βρέθηκαν θετικοί στον ιό συνολικά 24 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός.

Ειδικότερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση βεβαιώθηκαν εφτά κρούσματα σε μαθητές και ακόμη ένα σε εκπαιδευτικό.

Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, όπου τα κρούσματα είχαν περιοριστεί τις προηγούμενες ημέρες σε μονοψήφιο νούμερο, διαπιστώθηκαν σήμερα 17 νέες μολύνσεις σε μαθητές.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ