Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βράβευση αριστούχων Φιλαρμονικών - παιδικής χορωδίας Κέρκυρας και υποτροφίες σε κερκυραίους φοιτητές από τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας

Ροταριανός Ομιλος Κέρκυρας
17 Δεκεμβρίου 2021 / 17:18
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στην εκδήλωση εκτός από τους βραβευθέντες και μέλη των οικογενειών τους παρευρέθηκαν οι Σπ. Παδοβάς και Σπ. Προσωπάρης, πρόεδρος και αρχιμουσικός της Φ.Ε. Κέρκυρας, Ι. Κοντός και Σ. Άνθης αντιπρόεδρος και αρχιμουσικός της Φ.Ε. Μάντζαρος, Χ. Ζερβός και Μ. Μιχαλόπουλος πρόεδρος και αρχιμουσικός της Φ.Ε.Καποδίστριας ενώ από την Παιδική χορωδία Κέρκυρας το παρών έδωσαν ο πρόεδρος Τ.Μεταλληνός και η μαέστρος Χρ. Καλιαρίδου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια λιτή τελετή, ακολουθώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid19, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας βράβευσε τους αριστούχους μαθητές των τριών φιλαρμονικών της πόλης και της παιδικής χορωδίας Κέρκυρας αλλά και παρέδωσε τα αντίστοιχα βραβεία τόσο στις δύο νέες υποτρόφους  όσο και στις τρείς οι οποίες ανανέωσαν για ακόμη μία χρονιά την υποτροφία τους.
Στην εκδήλωση εκτός από τους βραβευθέντες και μέλη των οικογενειών τους παρευρέθηκαν οι κύριοι Σπύρος Παδοβάς και Σπύρος Προσωπάρης, πρόεδρος και αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, Ιωάννης Κοντός και Σωκράτης Άνθης  αντιπρόεδρος και αρχιμουσικός της φιλαρμονικής εταιρείας Μάντζαρος, Χάρης Ζερβός και Μιχάλης Μιχαλόπουλος πρόεδρος και αρχιμουσικός της φιλαρμονικής ένωσης Καποδίστριας ενώ από την Παιδική χορωδία Κέρκυρας το παρών έδωσαν ο πρόεδρος Τάκης Μεταλληνός και η μαέστρος Χριστίνα Καλιαρίδου.
Όλοι  τους κατά τον χαιρετισμό τους ευχαρίστησαν τον ροταριανό όμιλο για τις βραβεύσεις  των σπουδαστών, μια δράση που επαναλαμβάνεται για αρκετά χρόνια και η οποία δίνει μια ηθική ικανοποίηση στους μαθητές για την προσπάθεια τους και δύναμη για να συνεχίσουν.
Οι μαθητές που βραβευθήκαν από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας είναι η Ισιδα Βλαχοπούλου με όργανο Βιολί και ο Ευάγγελος Φαϊτάς με όργανα κρουστά, από την Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος ο Φώτης Αρταβάνης με όργανο εμφώνιο, από τη Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας ο Μάριος Καρύδης με όργανο κόρνο και από την παιδική χορωδία Κέρκυρας βραβεύτηκε η μαθήτρια Γεωργία Κόλλα.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πατέρας Γρηγόριος Γκισδάκης εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Δεσπότη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου ο οποίος αφού  παρέδωσε τον έπαινο στην υποδεδειγμένη από την Ιερά Μητρόπολη υπότροφο Ηρωγλίδου Μαρία του Θεοδώρου φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής,  ευχαρίστησε τον Όμιλο τόσο για την προσφορά της υποτροφίας όσο και για τις προσφορές του στο κοινωνικό παντοπωλείο της  Ιεράς Μητρόπολης.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η  ομιλία του επίσημου ομιλητή  της εκδήλωσης, Διοικητή της 2484 ΠΔΡ και μέλος του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας,  Δημήτριου Πιτσινίγκου, ο οποίος εξήρε τα αποτελέσματα που έχει η ενασχόληση του ανθρώπου με την μουσική και το συνέδεσε με την απόφαση του Ροταριανού ομίλου να βραβεύει τους αριστούχους μαθητές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράδοση των επαίνων σε δύο υποτρόφους , την Ψαρρού Βασιλική Νικολάου,φοιτήτρια στοΠανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Τμήμα προσχολικής αγωγής και εκπαιδευτικού σχεδιασμού και την Τρούσα Αγγελική Ιωάννη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Οικονομικών επιστημώνπου ανανέωσαν για ακόμη μια χρονιά την υποτροφία τους αλλά και στις  δύο νέες υποτρόφους, την Γκόγκα Μαρία Ελένη   φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ψυχολογίας και την Μίαρη Αλεξάνδρα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογίας, που ξεκίνησαν αυτή την χρονιά την υποτροφία τους.

Ευχόμαστε σε όλους  δύναμη και  συνέχεια στην πρόοδό τους και καλές σπουδές.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.