Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πελάης: Περιμένουν επίδομα ανεργίας αλλά δεν έχει ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ (video)

Σταμάτης Πελάης
24 Ιανουαρίου 2022 / 15:15

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στις κινητοποιήσεις αγροτών, υγειονομικών, ΑΔΕΔΥ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλο και περισσότερα εμπόδια ξεπροβάλλουν για το επίδομα ενεργίας των εποχιακά εργαζομένων. Εκτός από όσους εξαιρούνται λόγω προϋποθέσεων, δήλωσε σήμερα ο Σταμάτης Πελάης, υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι που μένουν πλέον χωρίς εισόδημα. «Μένουν απλήρωτοι γιατι δεν εμφανίζονται τα ένσημα από τις μονομερείς δηλώσεις, γιατί το ίδιο το κράτος, το Υπουργείο Εργασίας δεν φρόντισε με το πάτημα ενός κουμπιού να τα εμφανίσει στον ΕΦΚΑ και γιατί αφαίρεσε τη δυνατότητα του ΟΑΕΔ να τα βλέπει από την ΕΡΓΑΝΗ όπως τα έβλεπε και πέρσι και έδωσε κανονικά τα επιδόματα ανεργίας. Πάρα πολλοί δικαιούχοι λοιπόν είναι ακόμα απλήρωτοι και πάρα πολλοί μένουν εκτός των όρων και των προϋποθέσεων». 

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επεσήμανε χαρακτηριστικά «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιουργεί αστέγους για να πηγαίνει τις κρύες νύχτες να τους χτυπάει την πλάτη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε καμία περίπτωση. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Κέρκυρα και σε όλη την Ελλάδα. Πρόβλημα εισοδήματος, επιβίωσης το οποίο απλώνεται σε όλα τα λαϊκά στρώματα..

Για αυτό ολόκληρος ο κερκυραϊκός λαός πρέπει να κινητοποιηθεί στα καλέσματα που υπάρχουν και από το Εργατικό Κέντρο και από την Ομοσπονδία Αγρτικών συλλόγων και από την ΑΔΕΔΥ, και από όποιον φορέα κινητοποιείται. Για αυτό συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν με στάση εργασίας οι υπάλληλοι την Τετάρτη και καλούμε τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους απλήρωτους, τους κακοπληρωμένους, όλους αυτούς που βιώνουν άθλιες συνθήκες εργασίας, την Πέμτπη στις 11 πμ με τα οχήματά τους στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, προκειμένου μαζί με τους αγρότες όλοι μαζί να σηκώσουμε ανάστημα. Όλοι λοιπόν την Πέμπτη 11 η ώρα στο αεροδρόμιο να διατρανώσουμε την απάιτησή μας για σταμάτημα της φτώχειας, της ακρίβειας και της εξαθλίωσης που έχει επιβληθεί, είτε αυτό λέγεται αγροτικό εισόδημα, είτε επίδομα εργασίας που δεν δίνεται, είτε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, ο,τι κι αν ειναι αυτό που χτυπάει τα εργατικά και λαϊκά στρώματα».