Τετάρτη 05.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανελλήνιες 2022: Ξεκινούν από αύριο οι αιτήσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές

Πανελλήνιες 2022
31 Ιανουαρίου 2022 / 11:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοινώθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών -τριών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)

κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων – δικαιολογητικών (μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr) ξεκινάει από αύριο Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου για τους Έλληνες του εσωτερικού, ενώ η αντίστοιχη διαδικασία για τους Έλληνες του εξωτερικού θα διενεργηθεί το διάστημα από 6 - 20 Ιουλίου.

Όσον αφορά τον αριθμό των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχόλες των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανακοινωθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των υπουργείων Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) και Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ).

Κατάλληλοι

Σημειώνεται ότι όλοι οι υποψήφιοι για τα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, που μετέχουν στις εξετάσεις του ΥΠΑΙΘ για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει επιπλέον να έχουν κριθεί κατάλληλοι σε ιδιαίτερες εξετάσεις (προκαταρκτικές εξετάσεις, ψυχομετρικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις, αθλητικές δοκιμασίες) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η τελική επιλογή και η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων για κάθε Στρατιωτική Σχολή γίνεται από το ΥΠΑΙΘ με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται. Η τελική κατάσταση δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) καθώς και το πρόγραμμα διεξαγωγής των ΠΚΕ (τόπος-χρόνος) θα εκδοθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 για τους Έλληνες του εσωτερικού και την Τετάρτη 03 Αυγούστου 2022 για τους Έλληνες του εξωτερικού.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ