Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο Πλοίαρχος, και δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia

Φωτιά πλοίο
19 Φεβρουαρίου 2022 / 14:54

Λόγω της ιδιότητας και της ευθύνης τους για το πλοίο, ο πλοίαρχος και τα μέλη του πληρώματος, είναι οι πρώτοι που καταθέτουν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τις καταθέσεις Πλοιάρχου, πρώτου και δεύτερου μηχανικού άνοιξε ο κύκλος της προανακριτικής διαδικασίας για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών στην πυρκαγιά του Euroferry Olympia.

Σύμφωνα με την τυπική διαδικασία, λόγω της ιδιότητάς και της ευθύνης τους, ο πλοίαρχος και τα μέλη του πληρώματος, είναι οι πρώτοι που καταθέτουν, σε μια υπόθεση που έχει ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου" για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα επιβατικά - οχηματαγωγά πλοία.

Το πρωί έγινε η προσαγωγή τους στους Εισαγγελείς υπηρεσίας Παρ. Κοσκινάρη και και Γιώργο Ηλιόπουλο, ώστε να γίνει η -καταρχήν- ανωμοτί κατάθεσή τους για τα γεγονότα και τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Η προανακριτική διαδικασία με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Διον. Λαμπρίδη, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Εφετών Κων. Κουκούτση καθώς και του Αρείου Πάγου, θα συνεχιστεί στο πλαίσιο σχηματισμού δικογραφίας με τα στοιχεία που θα συλλεχθούν σταδιακά, τόσο με καταθέσεις των υπευθύνων της πλοιοκτήτριας εταιρείας, όσο και επιβατών ή  άλλων μαρτύρων. 

Μετά την κατάθεσή τους, τα τρία μέλη του πληρώματος αφέθησαν ελεύθερα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ