Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασύμφορο το Κατάστημα, απαντάει η Alpha στον Αυλωνίτη

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
22 Φεβρουαρίου 2022 / 19:44

Η τοπική κοινωνία και οι ανάγκες της δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΘΗΝΑ. Σύμφωνα με το σχετικό του βουλευτή, ο Εντεταλμένος Γενικός Δ/ντης Δ/νσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ξ .Δ. Αυλωνίτης απαντά ότι η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή καθιστά ασύμφορη για την Τράπεζα τη διατήρηση υποκαταστήματος, και υποστηρίζει ότι τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών και τα εργαλεία ψηφιακής τραπεζικής διασφαλίζουν απρόσκοπτη πρόσβαση στις τραπεζικές υπηρεσίες για τους κατοίκους του νησιού.

Ο βουλευτής

«Η αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της ALPHA BANK στην Αχαράβη, μετά από 30 χρόνια αποδεικνύει ότι η τοπική κοινωνία και οι ανάγκες της δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία θα έπρεπε να είχε ήδη παρέμβει κι όχι να παρακολουθεί αμέτοχη σχεδιασμούς που βαίνουν σαφώς ενάντια στην κοινωνία, που την αιφνιδιάζουν και διαταράσουν την οικονομική δραστηριότητα.

Και για να το διατυπώσω απλά, δεν θα έχανε τίποτα η εν λόγω Τράπεζα αν συνέχιζε τη λειτουργία του υποκαταστήματος με δύο υπαλλήλους, όταν όλες οι συστημικές τράπεζες έχουν λάβει γενναία οικονομική στήριξη που παρείχε το κράτος, με χρήματα των ελλήνων πολιτών, μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Η δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας προς απάντηση των επιλογών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που προτάσσει τα ιδιωτικά συμφέροντα πάνω από το δημόσιο συμφέρον»
δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.