Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απολογισμός της πρώτης μέρας στην Ουκρανία από την σκοπιά του Β. Πούτιν

ΡΩΣΙΑ
25 Φεβρουαρίου 2022 / 18:48
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο Β. Πούτιν δημοσιοποίησε την επιχειρησιακή συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής (25/2) με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μέσω τηλεδιάσκεψης. Από την επίσημη σελίδα της ρωσικής προεδρίας.

ΜΟΣΧΑ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Mikhail Mishustin , ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev , ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev , ο υπουργός Εσωτερικών Vladimir Kolokoltsev , ο υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov , ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu , ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Alexander Bortnikov , Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Sergey Naryshkin , Ειδικός Αντιπρόσωπος του Προέδρου για την προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογία και τις μεταφορές Sergey Ivanov .

Βλαντιμίρ Πούτιν: Συνάδελφοι, καλησπέρα!

Σήμερα θα συζητήσουμε την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Οι κύριες συγκρούσεις του ρωσικού στρατού, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αντιμετωπίζουν τακτικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά με εθνικιστικούς σχηματισμούς, οι οποίοι, όπως γνωρίζετε, ευθύνονται άμεσα για τη γενοκτονία στο Ντονμπάς και την αιματοχυσία αμάχων στις λαϊκές δημοκρατίες.

Επιπλέον, τα εθνικιστικά στοιχεία που είναι ενσωματωμένα στις τακτικές ουκρανικές μονάδες όχι μόνο τις υποκινούν σε ένοπλη αντίσταση, αλλά, στην πραγματικότητα, παίζουν το ρόλο των αποσπασμάτων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, και αυτό επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα του επί τόπιου ελέγχου, βλέπουμε ότι ο Bandera και οι νεοναζί αναπτύσσουν βαριά όπλα, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης, ακριβώς στις κεντρικές περιοχές των μεγάλων πόλεων, συμπεριλαμβανομένων του Κιέβου και του Kharkov. Σκοπεύουν να προκαλέσουν πυρά από το ρωσικό πυροβολικό σε κατοικημένες περιοχές. Στην πραγματικότητα, ενεργούν με τον ίδιο τρόπο όπως οι τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο, κρύβονται πίσω από ανθρώπους με την ελπίδα να κατηγορήσουν αργότερα τη Ρωσία για τις απώλειες αμάχων.

Είναι αποδεδειγμένα γνωστό ότι όλα αυτά συμβαίνουν μετά από σύσταση ξένων συμβούλων, κυρίως Αμερικανών συμβούλων.

Για άλλη μια φορά, απευθύνω έκκληση στους στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Μην επιτρέπετε στους νεοναζί και τον Μπαντέρα να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους σας ως ανθρώπινες ασπίδες. Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας. Φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να συνεννοηθούμε παρά με αυτή τη συμμορία τοξικομανών και νεοναζί, που εγκαταστάθηκαν στο Κίεβο και πήραν όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό.

Θέλω επίσης να δώσω την υψηλότερη εκτίμηση στις ενέργειες των Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών. Ενεργούν θαρραλέα, επαγγελματικά, ηρωικά, εκπληρώνοντας το στρατιωτικό τους καθήκον, επιλύοντας με επιτυχία το σημαντικότερο έργο της διασφάλισης της ασφάλειας του λαού μας και της Πατρίδας μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.