Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράσεις Ρομποτικής - STEM από το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Corfu Tech Lab

Ρομποτική
02 Μαρτίου 2022 / 16:33

Δύο ενδιαφέρουσες δράσεις Ρομποτικής πραγματοποιήθηκαν στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, στους Αγγλικούς Στρατώνες του Παλαιού Φρουρίου.

Οι δράσεις αποτελούν συνεργασία του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Corfu Tech Lab, το οποίο είναι ένα από τα American Spaces του επιμορφωτικού τμήματος της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.
 
Η πρώτη δράση απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού και των δύο πρώτων τάξεων του γυμνασίου και η δεύτερη σε φοιτητές και φοιτήτριες του Ιονίου Πανεπιστημίου.






Υπεύθυνη της δράσης ήταν η Rochelle Darville που βρίσκεται στην Ελλάδα με υποτροφία Fulbright από τις ΗΠΑ.
 
Η Rochelle είναι υποψήφια διδάκτορας στο Southern University A&M College των ΗΠΑ, στο επιστημονικό πεδίο STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Διερευνά την ένταξη ιστορικών και πολιτισμικών τεχνουργημάτων για την ενίσχυση της συμμετοχής μαθητών και μαθητριών που προέρχονται από ποικίλα πολυπολιτισμικά πλαίσια στην εκπαίδευση STEM. Εργάζεται ως καθηγήτρια στο West St. John High School της Louisiana. Ως εθελόντρια προωθεί την ισότητα στην εκπαίδευση STEM και συντονίζει προγράμματα STEM στη σχολική της περιφέρεια.

Τις δράσεις εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου συντόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής και μέλος του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής Σπυρίδων Δουκάκης και εκ μέρους του Corfu Tech Lab ο Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μάριος Μαγιολαδίτης.

Τις δράσεις χαιρέτησε η Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Χριστίνα Μπάνου.