Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σβήνουν όλα τα φώτα, παντού στις 20:30

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
26 Μαρτίου 2022 / 16:58
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ημέρα της πολύπαθης Γης, υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Καλεί σε συμβολική κίνηση διακοπής του φωτισμού, μήνυμα που επιστρέφει στον αποστολέα. Αν επιστρέφει...

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απόψε, στις 20:30 ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους στη γη. Σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη από την απειλή της κλιματικής κρίσης.

Αυτό είναι το μήνυμα του υπουργού Περιβάλλοντος, Κ. Σκρέκα. 

Άλλοι πάλι λένε πως τα φώτα σβήνουν λόγω της τιμής του ρεύματος! Εξυπνάδες!!!

H «Ώρα της Γης» («Earth Hour») γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις εκδήλωσαν έτσι την αντίθεσή τους στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.