Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ σε ελαιοκομία και μελισσοκομία

ΟΑΕΔ ΚΕΚ
31 Μαρτίου 2022 / 12:57

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και ΚΕΚ ΟΑΕΔ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε προγράμματα επιμόρφωσης για τον πρωτογενή τομέα, θα συμμετάσχει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, του αντιδημάρχου Τουρισμού - Απασχόλησης Παναγιώτη Βαρούχα και του Διευθυντή του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων Αργύρη Κύρκου. 
Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η υλοποίηση  δύο  εξειδικευμένων  προγραμμάτων κατάρτισης, με αντικείμενα την Μελισσοκομία  και την Ελαιοκομία για τους πολίτες του Δήμου.

Σε δηλώσεις της η Δήμαρχος  αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τριτογενή τομέα  και συγκεκριμένα  την ενίσχυση  της παραγωγής τοπικών προϊόντων.

Η Μερόπη Υδραίου επεσήμανε «Θεωρούμε ότι σε μια εποχή που πέραν από την οικονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων, και την πανδημία, σήμερα έρχονται οι επιπτωσεις του πολέμου στην Ουκρανία στο κόστος ενέργειας, ενώ οι άνεργοι και οι οικονομικά αδυνάμοι, έρχονται σε ακόμα δυσκολότερη θέση.

Είναι υποχρέωσή μας, ως Δήμος Κέντρικής Κέρκυρας να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας για να μπορέσουμε να επιμορφώσουμε τους συνδημότες μας που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τρομέα, να τους προσφέρουμε μια ευκαιρία να έχουν μια οικονομική απολαβή και παράλληλα να ενισχύσουμε τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους. 

Ειδικά ενας Δήμος όπως η Κέρκυρα με τέτοια παράδοση και τέτοια ιστορία στην ελαιοκομία με πάνω από 4 εκατ. ελαιόδεντρα, έπρεπε να είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη δράση και έπρεπε να δώσει το συμβολισμό και την αρχή για να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας σε αυτόν τον τομέα» πρόσθεσε η κ. Υδραίου. 

Ο  Διευθυντής του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων  κ. Κύρκος   δήλωσε ότι  τέτοια  προγράμματα έχουν να υλοποιηθούν από το 1983 και εξέφρασε την ικανοποίηση του που ξεκινούν από την Κέρκυρα .
 Η έναρξη των προγραμμάτων και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί  να ανακοινωθούν σύντομα.