Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέμπτη ή Παρασκευή ανοίγει το Greco Street - πρώην «Ζήσιμου»

Greco Street
11 Απριλίου 2022 / 13:22

Θα κρατήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της καφετέριας - μεζεδοπωλείου και το όνομα αυτού, Greco Street.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι τελευταίες "πινελιές" μπαίνουν στην νέα επιχείρηση που μίσθωσε  το ακίνητο του άλλοτε "Ζήσιμου" στο Λιστόν. Ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη, το αργότερο Παρασκευή, ώστε να έχει λειτουργήσει πριν το Πάσχα των Καθολικών.

Το ακίνητο επί των οδών Βασιλέως Γεωργίου Α και Καποδιστρίου αρ 24, κληροδότημα «Ισαβέλλας Δαλιέτου», πέρασε στα χέρια του νέου εκμισθωτή τον περασμένο Δεκέμβρη μετά από πλειστηριασμό που προηγήθηκε, με την εταιρεία του Ομίλου miCafetal «ΝΙΚΟΛAOΣ ΜΙΧΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ» να είναι η μόνη που κατέθεσε προσφορά.

Από τότε μέχρι σήμερα, γίνονται εργασίες επισκευής και ανακαίνισης όπως και εκπαίδευσης προσωπικού. 

Θα κρατήσει τον κλασικό χαρακτήρα της καφετέριας - μεζεδοπωλείου και το όνομα αυτού, Greco Street. Όπως λέει στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Διευθυντής του καταστήματος Θ. Παπαδόπουλος, το εσωτερικό του σχεδιάστηκε πολύ προσεκτικά, με φιλοσοφία που να παραπέμπει στο παραδοσιακό στυλ που αρμόζει σε ένα κατάστημα με την ιστορία που κουβαλάει «Θέλουμε να τιμήσουμε αυτόν τον χώρο που τόσο έχουν αγαπήσει η Κερκυραίοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μίσθωμα

Όπως έχει τονίσει στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κεντρικής Κέρκυρας Γιώργος Παντελιός, ο νέος ιδιοκτήτης του καταστήματος, έχει ήδη καταβάλλει την εγγύηση ύψους 39.000 ευρώ αλλά και δυο ενοίκια, με το μηναίο μίσθωμα να ανέρχεται στις 15.050 ευρώ μαζί με το χαρτόσημο.

Όσον αφορά τον προηγούμενο μισθωτή οι οφειλές του ανέρχονται περίπου στις 500.000 ευρώ, ενώ όπως τόνισε ο κ. Παντελιός, ο Δήμος έχει καταφύγει σε ένδικα μέσα, όπως αγωγές και προσημειώσεις. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ