Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη του 7ου Δημοτικού Σχολείου στη Γωνιά Ανακύκλωσης της Αχαράβης

30 Μαΐου 2022 / 16:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς γίνεται η διαλογή στην πηγή και να μάθουν ακόμα καλύτερα τα μυστικά της Ανακύκλωσης

ζήτησαν από την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλα Κόκκαλη, τα παιδιά της Α΄τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία επισκέφθηκαν τη γωνιά Ανακύκλωσης της  Αχαράβης την Τετάρτη 25 Μαίου  μαζί με το Διευθυντή τους Αναστάσιο Γιοβάρθη και τους δασκάλους τους .

Η Αντιδήμαρχος αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση και έτσι μικροί -μεγάλοι βίωσαν μια εξαιρετική εμπειρία επισκεπτόμενοι την Γωνιά Ανακύκλωσης της  Αχαράβης.

Ξεναγήθηκαν, ενημερώθηκαν και είδαν το έργο στην πράξη, ενώ  η Αντιδήμαρχος στο καλοσώρισμα της μεταξύ άλλων,  ανέφερε:

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας και στα πλαίσια αυτά μια ανθρώπινη αλυσίδα  καταγίνεται με την ανακύκλωση με απώτερο στόχο τη δραστική μείωση των απορριμμάτων, προς όφελος περιβαλλοντικό και οικονομικό  .

Το έργο είναι συλλογικό  και συμβάλλουν όλοι, με την καθοδήγηση και στήριξη της Δημοτικής Αρχής .Δημότες, Πρόεδροι κοινοτήτων-τοπικά συμβούλια,  πολιτιστικοί –αθλητικοί σύλλογοι –σωματεία- εκπαιδευτική κοινότητα κ.λ.π.

Συνεχάρη δε τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους στη συγκεκριμένη επιμορφωτική δράση για να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά τα οφέλη της Ανακύκλωσης, ποια υλικά ανακυκλώνονται και κυρίως πώς να γίνουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Στην επίσκεψη παρών ήταν και ο Πρόεδρος Αγίου Παντελεήμονα Γιάννης Κοσκινάς.