Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γραμμή ελέγχου για δίκυκλα αποκτά το Δημόσιο ΚΤΕΟ Κέρκυρας

ΚΤΕΟ
16 Ιουνίου 2022 / 11:40

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την επισκευή του Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γραμμή ελέγχου για δίκυκλα αποκτά το Δημόσιο ΚΤΕΟ Κέρκυρας στο πλαίσιο της αναβάθμισής του. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά, η δυνατότητα να περνούν από τεχνικό έλεγχο και οι μοτοσικλέτες από τη δημόσια δομή, θα παρέχεται για πρώτη φορά, καθώς έως σήμερα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνο ΙΧ οχήματα ως επί το πλείστον φορτηγά, λεωφορεία και πούλμαν.

«Μέχρι τώρα στο Δημόσιο ΚΤΕΟ δεν μπορούσαν να ελεγχθούν οι μοτοσικλέτες. Τώρα είμαστε στη διαδικασία να φέρουμε μηχανήματα για να υπάρχει γραμμή τεχνικού ελέγχου και για τα δίκυκλα. Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή θα έχει ανταπόκριση και από τη στιγμή που υπάρχει Δημόσιο ΚΤΕΟ θα πρέπει να μπορούν να περνούν από τεχνικό έλεγχο τόσο ΙΧ όσο και μηχανές», τόνισε στην «Ε» ο κ.Ζορμπάς.

Σε εξέλιξη

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αναβάθμιση του Δημόσιου ΚΤΕΟ Κέρκυρας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, όπως επισήμανε ο κ.Ζορμπάς.

Η λειτουργία πάντως της Υπηρεσίας δεν έχει επηρεαστεί από τις παρεμβάσεις που εκτελούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ με σκοπό την αποκατάσταση, την επισκευή και την συντήρησή τους, λόγω παλαιότητας, καθώς για πολλά χρόνια δεν είχε υλοποιηθεί κανένα ανάλογο έργο.

Το έργο προϋπολογισμού 450.000 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) δημοπρατήθηκε στις 12-08-2020, συμβασιοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου 2021 και άρχισε να εκτελείται το 2022.

Οι εργασίες

Οι εργασίες αποκατάστασης, επισκευής και συντήρησης του κτιρίου αφορούν μεταξύ άλλων σε καθαιρέσεις ψευδοροφών, κεραμιδιών (από όλες τις στέγες), σαθρών επιχρισμάτων, κατεστραμμένων ψευδοροφών πλακιδίων και ειδών υγιεινής με επισκευή και τοποθέτηση νέων, έλεγχο του φέροντος οργανισμού των στεγών και αποκατάσταση των τοπικών βλαβών στα φέροντα στοιχεία του κτιρίου, αποκατάσταση των βλαβών των υποστυλωμάτων των πλακών και των δοκαριών, αντικαταστάσεις και επισκευές των κουφωμάτων, χρωματισμούς εσωτερικούς και εξωτερικούς, ηλεκτρολογικές εργασίες (αντικατάσταση φωτιστικών, τοποθέτηση προβολέων, κλιματιστικού, κυκλώματος τηλεόρασης, συναγερμού) και υδραυλικές εργασίες κ.α.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ