Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ναι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, που έσπρωξε την Σ.Χ. κάτω από τα Μουράγια

Αφγανός
14 Δεκεμβρίου 2016 / 17:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η δημοσιογραφική έρευνα της ομάδας του Stern με επικεφαλής τον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού στην Αθήνα, Φ. Μπατζόγλου, πιστεύει ότι ο Χουσεΐν Κ. που κατηγορείται για τη δολοφονία της Γερμανίδας φοιτήτριας κι αυτός που πριν περίπου τρία χρόνια λήστεψε και έριξε από τα Μουράγια μιαν άλλη φοιτήτρια εδώ στην Κέρκυρα, είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα, ο κατά δήλωσή του Χουσεΐν Κ., αποφυλακίστηκε από το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κασσαβέτειας στον Βόλο στις 31.10.2015, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για τους εργαζόμενους, ανήλικους κρατούμενους που έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους. Η αποφυλάκισή του έγινε με τους προβλεπόμενους περιοριστικούς όρους να παρουσιάζεται μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. (σ.σ. είχε δηλώσει προσωρινός κάτοικος Αθηνών). Αυτό το έκανε για μια και μόνη φορά! Από τον περσινό Δεκέμβριο δεν ξαναφάνηκε, γεγονός που είχε ως συνέπεια να αρθούν οι όροι απόλυσής του και να αναζητείται με αστυνομικό σήμα ώστε να επιστρέψει στη Φυλακή.
Όμως από τον Νοέμβριο, κινούμενος ταχύτατα, είχε περάσει ως ανήλικος ασυνόδευτος στη Γερμανία.
Σήμερα κρατείται στο νοσοκομείο της Φυλακής, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αποπειραθεί να δώσει τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Stern. Kατηγορείται ότι βίασε και δολοφόνησε τη 19χρονη φοιτήτρια της ιατρικής, Μαρία Λ.
Οι πρώτες υποψίες για την ταυτότητα του προέκυψαν από τη δημοσιογραφική έρευνα της ομάδας του περιοδικού Stern, και συγκεκριμένα από μαρτυρίες Ιρανών γνωστών του, που έλεγαν στους δημοσιογράφους μετά την σύλληψη του και την σύνταξη δικογραφίας εναντίον του για τον θάνατο της φοιτήτριας, ότι είχε ποινικό ιστορικό και στην Ελλάδα. Κι έτσι ξεδιπλώθηκε η περίπτωση της Κέρκυρας...