Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλλάζει χέρια το Corfu Palace

Corfu Palace
04 Οκτωβρίου 2022 / 08:59

Το εμβληματικό ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης, περιέρχεται σε ποσοστό 75% στον Ολλανδό Χένρι Χόλτερμαν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιβεβαίωση της τουριστικής αναβάθμισης σφραγίζεται με τη μεταβίβαση του Κορφού Παλλάς. Το εμβληματικό ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης, περιέρχεται σε ποσοστό 75% στον Ολλανδό Χένρι Χόλτερμαν.

Ο Χρήστος Φωκάς διατηρεί το υπόλοιπο ποσοστό  και το διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου για προσωπικούς και συναισθηματικούς λόγους.

Ο Χόλτερμαν επικεφαλής της πολυεθνικής Ρέγκεμποργκ, πολυσχιδούς (και) κατασκευαστικής εταιρείας, είναι πλέον το αφεντικό της Ελλάκτωρ και από τους μεγαλύτερους μετόχους της Alpha Bank. Διατηρεί εξοχικό στην ανατολική ακτή της Κέρκυρας.

Σημάδια γραφής επί κερκυραϊκού εδάφους έδωσε με την ανακαίνιση του αρχοντικού Κουρκουμέλη στην Άφρα και τις δωρεές στο Λιμενικό, τη Μέλισσα κ.α.

Το Κορφού Παλλάς (1954) σχεδιάστηκε από τον Π. Σακελλάριο, όπως και το Δημοτικό Θέατρο, η Εθνική Τράπεζα στην Ανουντσιάτα, το Τελωνείο στο λιμάνι. Περιήλθε στην ιδιοκτησία του Χρήστου Φωκά (1991), περίοδο που γίνεται και η τελευταία ανακαίνιση του.

Τώρα υπό την ηγεσία του Χένρι Χόλτερμαν, αναμένεται η ριζική του ανακαίνιση. Η μεταβίβαση λογίζεται ως εξέλιξη, που υπογραμμίζει το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρείται στην Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια.

Δυο άνθρωποι θρυλείται πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο σ' αυτές τις εξελίξεις, ο Ν. Δένδιας, υπό την ιδιότητά του του νομικού βεβαίως, και ο Κ. Τούμπουρος, γνωστός κι αυτός της Κέρκυρας, προσωπικός φίλος του Χόλτερμαν, ο οποίος και μετέχει από τον περασμένο Ιούλιο στη νέα διοίκηση του Ελλάκτορα.