Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απογοήτευση του Ιατρικού Συλλόγου από όσα διαπίστωσε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
07 Οκτωβρίου 2022 / 14:59

Υποστελέχωση, εξουθενωμένοι γιατροί που προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνουν την δουλειά τους, ανασφάλεια επαγγελματική, έλλειψη εργασιακής ειρήνης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ιδιαιτέρως μελανά χρώματα περιγράφει ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας τις συνθήκες που διαπίστωσε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Σε αιχμηρή του ανακοίνωση περιγράφει τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθούν οι γιατροί να επιτελέσουν το έργο τους, μέσα σε ένα κακό εργασιακό κλίμα. Υπογραμμίζει δε, ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο αλλά επιστημονικός φορέας, σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και θεματοφύλακας της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί μας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας παρακολουθώντας τις εκρηκτικές εξελίξεις στο νοσοκομείο μας με τις συνεχείς παραιτήσεις των συναδέλφων συγκεκριμένων κλινικών ζήτησε από τον κ. Καρβέλη κατά την επίσκεψη του στην Κέρκυρα να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων στα συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα αυτό της κάλυψης των εφημεριών και της έλλειψης γιατρών μετά τις παραιτήσεις.

Η παρουσία του προέδρου του ΙΣΚ στο χώρο του νοσοκομείου είχε ένα συγκεκριμένο σκοπό, την διερεύνηση των προθέσεων ιδιωτών ιατρών ώστε να εργασθούν στο νοσοκομείο μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΚ ζήτησε από τον κ. Καρβέλη να παραμείνει στο χώρο έτσι ώστε να ακούσει ο ίδιος από τους συναδέλφους τα προβλήματα που τους απασχολούν στο χώρο εργασίας τους.

Το συμπέρασμα αυτής της επτάωρης παρακολούθησης απογοητευτικό, το νοσοκομείο σαν οργανισμός νοσεί.

Υποστελέχωση, εξουθενωμένοι γιατροί που προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνουν την δουλειά τους, ανασφάλεια επαγγελματική, έλλειψη εργασιακής ειρήνης και μια διοίκηση που δεν αντιλαμβάνεται το πόσο σκληρά προσπαθούν οι ιατροί να επιτελέσουν το έργο τους και να κρατήσουν το νοσοκομείο σε υψηλά επίπεδα παροχής υγείας.

Και αντί να είναι δίπλα τους και να τους στηρίζει τους δημιουργεί με την αντιφατική και αυταρχική συμπεριφορά της επιπλέον προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τους αναφέρονται στο κακό κλίμα και τις άστοχες ενέργειες της.

Η άμεση αντίδραση του κ. Καρβέλη έδωσε την προσωρινή λύση που ήταν αναγκαία έτσι ώστε να δοθεί χρόνος να λυθεί το πρόβλημα με πιο μόνιμο τρόπο. Δύο θέσεις παθολόγων και δύο θέσεις επικουρικών γιατρών είναι μια καλή αρχή για την παθολογική κλινική. Αναμένουμε όμως και άλλες προκηρύξεις θέσεων μέσα στον επόμενο μήνα για τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου που επίσης έχουν ανάγκες ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο νοσοκομείο χρειάζονται άμεσες λύσεις, είναι κάτι που αφορά όλους μας, γιατρούς και κατοίκους του νησιού, προστατεύει την υγεία και τη ζωή μας. Δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε επιείκεια σε αστοχίες, λάθη, διαμάχες κομματικές ή επαγγελματικές από όπου και να προέρχονται αλλά και συγκάλυψη ευθυνών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει.

Είμαστε σε αναμονή αλλαγών για το καλό όλων μας.

ΥΣ. Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο αλλά επιστημονικός φορέας, σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και θεματοφύλακας της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί μας.

Οι συνδικαλιστές μπορούν να κάνουν την δουλειά τους και εμείς την δικιά μας. Δεν συναντιόμαστε πουθενά ούτε και δίνουμε λόγο σε αυτούς. Λόγο δίνουμε μόνο στους συναδέλφους μας και στην κοινωνία».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ