Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην «επέτειο» του Μπάλλου, η Νότια Κέρκυρα ξαναπλημμύρισε (photos - videos)

Κακοκαιρία
11 Οκτωβρίου 2022 / 11:03

Επί ποδός Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική, Αστυνομία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι οδυνηρές αναμνήσεις από την κακοκαιρία του Μπάλλου στις 14 Οκτωβρίου 2021, ξαναγυρνούν στην Νότια Κέρκυρα.

Σήμερα, τρεις μέρες πριν συμπληρωθεί ένα έτος από τη μεγάλη θεομηνία, που προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και σοβαρότατα πλήγματα στο οδικό δίκτυο το νησιού, η Νότια Κέρκυρα ξύπνησε για μια ακόμα φορά πλημμυρισμένη.







Φωτο@ioannis zoxios

Από νωρίς το πρωί, η βαριά βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες στον δρόμο της Μεσογγής και των Μωραϊτίκων, με τα οχήματα να σταματούν λόγω τους ύψους των υδάτων που συσσωρεύτηκαν στον δρόμο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας αναγκάστηκε να σταματήσει την κυκλοφορία στον κόμβο και να οδηγεί τα αυτοκίνητα από παρακαμπήριες οδούς. 

Το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης πλημμύρισε. Εργαζόμενοι προσπαθούσαν να στραγγίξουν τα νερά με ότι μέσο είχαν στη διάθεσή τους, όπως πετσέτες και σφρουγγαρίστρες.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νότιας Κέρκυρας κ. Κουρτέσης, τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν περίπου στις 7 - 8 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα σε συγκεκριμένα σημεία στα Μωραϊτικα, περιοχή κόμβου και Λιούμπα, το νερό να φτάνει τους 20 - 30 πόντους.
Παράλληλα, έχουν πέσει μαντρότοιχοι στην παραλιακή οδό Μπούκαρη - Μεσσογγή, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ο δρόμος.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουρτέσης γίνονται προσπάθειες τώρα για να ανοίξει.

Παράλληλα, προαύλια σχολείων έχουν πλημμυρίσει, όπως στο Γυμνάσιο Λευκίμμης και στο 1ο Μελικίων, όπου γίνονται προσπάθειες για την απομάκρυνση των υδάτων. Σύμφωνα πάντως με ίδιο δεν κινδυνεύει κανείς.

Ο Αγιος Γόρδιος μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο και οι εικόνες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα δεν διαφέρουν πολύ από αυτές του Οκτώβρη του 2021. 

Άγιος Γόρδιος




Ξεχείλισε το ρέμα στη Λίνια Αργυράδων



Αν και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης αναφέρουν ότι η σημερινή κακοκαιρία δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό Μπάλλο, ως προς τη σφοδρότητά της, εντούτοις οι  υποδομές δέχονται ένα ακόμα πλήγμα, χωρίς να έχει ακόμα να προλάβει να επουλωθεί το σύνολο των προηγούμενων "πληγών".

Κι ενώ οι κοίτες των ρεμάτων είχαν καθαριστεί από την Περιφέρεια, ωστόσο  πολλά νοικοκυριά βρέθηκαν ξανά πλημμυρισμένα, με τις κοινωνικές αντιδράσεις να φουντώνουν. 


 
Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική και Αστυνομία είναι επι ποδός, όπως και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και Αντιδήμαρχοι Νότου. Τα μηχανήματα του δήμου, είναι σε επιφυλακή και επεμβαίνουν, όπου χρειάζεται. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ