Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις επάλξεις το ΕΚΚ για την πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου

ΕΚΚ
12 Οκτωβρίου 2022 / 16:18

Η συγκέντρωση στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο ΕΚΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά δράσεων προγραμματίζει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την καλύτερη οργάνωση της πανελλαδικής γενικής απεργίας της 9ης Νοεμβρίου, με το ραντεβού στην τοπική κινητοποίηση να δίνεται εκείνη την ημέρα στις 10 το πρωί μπροστά από το ΕΚΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης, θεωρείται αναγκαία η συνεννόηση και η κοινή δράση με όλους τους κλάδους των εργαζομένων.

Για το σκοπό αυτό την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και με Σωματεία του δημοσίου (ΕΛΜΕ, εργαζόμενοι ΓΝΚ κ.α.), προκειμένου να εξεταστεί από κοινού ο βηματισμός για την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση του Νοεμβρίου.

Συναντήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Πελάη θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις τις επόμενες ημέρες με τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και με τη νεολαία.

Παράλληλα στις 27 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΚ με τη συμμετοχή και των εκλεγμένων συνδικαλιστών των Δ.Σ των εκλεγμένων Σωματείων της δύναμης του ΕΚΚ.

«Θεωρούμε ότι η οργάνωση της απεργίας αυτής είναι αναγκαία, προκειμένου να έχει μεγάλη συμμετοχή και να φύγει μεγάλο μήνυμα από την Κέρκυρα, διότι τα πράγματα είναι κρίσιμα. Έρχεται ένας χειμώνας πολύ δύσκολος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Πρέπει να αποκρούσουμε την επίθεση της ακρίβειας, της ανέχειας και την υπονόμευση των δικαιωμάτων μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πελάης.

Στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου τα αιτήματα που προβάλλονται αφορούν την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ