Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας 13 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Βόρειας Κέρκυρας για το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού
18 Δεκεμβρίου 2022 / 14:39
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

"Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε άλλη μια κακοποιητική συμπεριφορά προς αυτά τα παιδιά, μπορούμε να αποτρέψουμε άλλη μια τραυματική εμπειρία, μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να μείνουν στο σπίτι τους."

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Επιστολή διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του σπιτιού του Χαμόγελου του Παιδιού στους Μαγουλάδες εξέδωσαν 13 Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του  Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του κ. Γιαννόπουλου να κλείσει το σπίτι του "Χαμόγελου του παιδιού" στη Χαμηλή Μαγουλάδων, μετά τη θέσπιση του νόμου που κρίνει το συγκεκριμένο σπίτι ακατάλληλο. Γνωρίζοντας όλα τα παιδιά που μένουν αυτήν τη στιγμή στο σπίτι και συναντώντας τα καθημερινά στα σχολεία τους, στις δραστηριότητες τους και στις βόλτες τους, δεν μπορεί παρά να είναιαυτή η επιστολή συναισθηματικά φορτισμένη. Παρόλα αυτά δεν θα σταθούμε καθόλου στα αιτία αυτής της απόφασης, παρά μόνο στην εξεύρεση λύσεων ώστε να αποτρέψουμε την απομάκρυνση αυτών των παιδιών από το σπίτι τους.

Θεωρούμε εντελώς τραυματική και κακοποιητική την ξαφνική ανακοίνωση της απόφασης αυτής προς τα παιδιά και τους εργαζόμενους. Ειδικότερα, η είδηση έγινε γνωστή αυτή τη περίοδο που τα παιδιά περίμεναν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, την αγαπημένη γιορτή όλων των παιδιών, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί η χαρά και η προσμονή με τη θλίψη και το κλάμα. Τα παιδιά αυτά έχουν όλα υπομείνει άλλου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές και μέσα σε αυτό το σπίτι έγινε προσπάθεια να αισθανθούν ασφάλεια και σταθερότητα και να αποκτήσουν "ρίζες" στον τόπο μας.

Μέσα σε αυτό το σπίτι έγινε προσπάθεια να μπουν σε μια μεγάλη οικογένεια κ να αισθάνονται "αδέρφια" όλα τα παιδιά μεταξύ τους. Αυτά τα "αδέρφια" λοιπόν πρόκειται να χωριστούν και να μοιραστούν σε όλη την Ελλάδα, να απομακρυνθούν από τα σχολεία τους και τους φίλους τους.

Θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τα παιδιά να παραμείνουν στο τόπο τους, στο σχολείο τους μαζί με τους συμμαθητές τους και τους φίλους τους, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες τους στην καθημερινότητα τους.
Είμαστε διαθέσιμοι , όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Βόρειας Κέρκυρας, να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο χρειάζεται ώστε να λειτουργήσει με νόμιμο τρόπο το σπίτι του Χαμόγελου στη Χαμηλή Μαγουλάδων είτε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να βρεθεί το κατάλληλο σπίτι, το οποίο θα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το νέο νόμο. Είμαστε σίγουροι ότι τη στάση μας αυτή θα ακολουθήσει κάθε Κερκυραίος και Κερκυραία, όπως επίσης και ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε άλλη μια κακοποιητική συμπεριφορά προς αυτά τα παιδιά, μπορούμε να αποτρέψουμε άλλη μια τραυματική εμπειρία, μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να μείνουν στο σπίτι τους. Το οφείλουμε σε όλα μας τα παιδιά, γιατί μετά από τόσα χρόνια, όλοι μας τα θεωρούμε και δικά μας παιδιά και οικογένεια μας και το σπίτι τους είναι και δικό μας σπίτι.

Δεν θα αφήσουμε να απομακρυνθεί λοιπόν κανένα μέλος της "οικογένειας" μας.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και την εξεύρεση λύσεων από τους αρμόδιους φορείς, για την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας και ηρεμίας των παιδιών.

Συνυπογράφουν οι Σύλλογοι:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικού Κέντρου Βελονάδων
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικού Κέντρου Αγρού
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικού Κέντρου Γυμνασίου-Λυκείου Αγρού
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου-Δημοτικού Αυλιωτών
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καρουσάδων
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Αχαράβης
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αχαράβης
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αμφιπαγητών Ανδρέας Κάλβος Περουλάδες
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κασσιόπης
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καρουσάδων
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμασίου/ΛΤ Κασσιόπης

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.