Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η σχολική γιορτή του 2ου Σχολείου Β΄ Ευκαιρίας στο Σοφρωνιστικό Κατάστημα Κέρκυρας

Σοφρωνιστικό κατάστημα
25 Δεκεμβρίου 2022 / 19:05
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Μαθητές παρέδωσαν ευχετήριες κάρτες στους μαθητές κρατούμενους του Σοφρωνιστικού Καταστήματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λιάνα Τσιρίδου, μέλος του συλλόγου και καθηγήτρια σε γυμνάσιο της πόλης, ήταν εκεί για να παραδώσει τις ευχετήριες κάρτες που έστειλαν οι μαθητές της στους μαθητές κρατούμενους.

"Μια συγκλονιστική εμπειρία. Ταχυδρόμος πήγα στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών, να μεταφέρω τις κάρτες που έγραψαν για τους μαθητές-κρατούμενους τα παιδιά της Γ’ τάξης, τα σοκολατάκια που τους αγόρασαν οι μαθητές της Β’ τάξης.


Ταχυδρόμος έφυγα, να μεταφέρω στα παιδιά τις κάρτες απάντησης, τη χαρά των μαθητών κρατουμένων για τα μικρά δωράκια που έλαβαν, το σφίξιμο των χεριών, τα συγκινημένα βλέμματα.

Να μεταφέρω τα λόγια του Α. «ποτέ στη ζωή μου δεν έλαβα τέτοιο δώρο»,
του C. «μέσα απ’ την καρδιά μου σας ευχαριστώ»,
του V. «είναι τόσο όμορφο να ξέρουμε πως κάποιος μας σκέφτεται»,
του H. «δέκα χρόνια δεν έχω λάβει ποτέ μήνυμα από τον έξω κόσμο»,
του Γ. «τα παιδιά μας ομόρφυναν αυτές τις δύσκολες μέρες»,
του Κ. «ένα παράθυρο χωρίς κάγκελα μας δώσατε σήμερα».

Ταχυδρόμος γίνομαι και για σας, να μεταφέρω τη σπουδαία δουλειά που γίνεται μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο σχολείο. Συνδυάζει το πάθος των εκπαιδευτικών που διδάσκουν εκεί, την πολύτιμη βοήθεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων, την απόφαση των κρατουμένων -μαθητών να αξιοποιήσουν πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία, το δίκτυο των ανθρώπων απέξω, που βοηθούν και συμπαραστέκονται αδιαλείπτως.
Μια σύντομη ανασκόπηση στη διάρκεια της γιορτής μάς θύμισε τις σπουδαίες εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη χρονιά, μας ανανέωσε την απόφαση για συνέχεια, την επιθυμία να δυναμώσουμε το νήμα που συνδέει το έξω με το μέσα.
Γεφύρια που μας ενώνουν αντί για τοίχους που μας χωρίζουν, αυτό τραγουδούσαμε κάτω από τα κάλαντα".

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.