Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μείωση στα τέλη της ύδρευσης για τις ευπαθείς ομάδες

Δήμος Παξών
02 Ιανουαρίου 2017 / 12:35

ΠΑΞΟΙ. Ο Δήμος Παξών, παρά την περσινή μείωση μεσοσταθμικά κατά 12% στα τιμολόγια ύδρευσης για όλους κατοίκους του νησιού,

στο πλαίσιο της συνέχισης  μιας πολιτικής κοντά στο πολίτη ως οφείλει να έχει, συνεχίζει να αναδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο στον τομέα αυτό, αυτήν τη φορά για τις ευπαθείς ομάδες, που αποδεδειγμένα βιώνουν την οικονομική κρίση περισσότερο από τους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού.   
Βάσει του άρθρου 202, παρ.3 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, το οποίο αντικαταστάθηκε από το άρθρο13 παρ.1 του (Ν.4368/16), νόμος που έδινε τη δυνατότητα για μειώσεις από το 2006, αλλά δεν είχε  συζητηθεί και ενεργοποιηθεί έως σήμερα, προτάθηκε από τη σημερινή διοίκηση στο προηγούμενο Δ.Σ και ψηφίστηκε από την ολομέλειά του, η  μείωση των τελών της Ύδρευσης σε ποσοστό 50%.
Η σημαντική αυτή μείωση αφορά στους άπορους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους μακροχρόνια ανέργους και τα άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας όπως και την απαλλαγή σε ειδικές κατηγορίες ατόμων. Η απόδειξη της ιδιότητας των παραπάνω θα γίνεται με βάση τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που ο νόμος ορίζει.
Η προσκόμιση των δικαιολογητικών θα γίνεται στην αρχή κάθε έτους με επικαιροποιημένα έγγραφα, προκειμένου να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος της ιδιότητας των προσώπων.