Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεά του μεγιστάνα Χόλτερμαν εξοπλίζει τη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Χόλτερμαν
19 Φεβρουαρίου 2023 / 12:43

Τμήμα της κλινικής έχει ήδη εκκενωθεί, καθαριστεί και προετοιμαστεί για να υποδεχθεί τον νέο εξοπλισμό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πανέτοιμη είναι ήδη η μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας για να υποδεχθεί τον νέο εξολισμό που θα εγκατασταθεί με δωρεά του μεγιστάνα Χένρι Χόλτερμαν, ο οποίος έχει πατήσει για τα καλά το πόδι του στο Νησί των Φαιάκων.

Τμήμα της Μαιευτικής Κλινικής παρέμενε έως σήμερα ανενεργό λόγω έλλειψης υποδομών, τις οποίες πλέον αποκτά μέσω της δωρεάς. Ελπίζεται έτσι ότι θα περιοριστεί ένα μέρος των διακομιδών που αφορούν περιστατικά νεογνών.
Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές τις διοίκησης, ο νέος λειτουργικός χώρος θα μπορεί  να ανεξαρτητοποιήσει τα γυναικολογικά από τα υπόλοιπα χειρουργεία.

Έγκριση του Υπουργείου Υγείας

Ο Ολλανδός μεγιστάνας έχει κάνει εγγράφως εκδήλωση ενδιαφέροντος για χορηγία ύψους 200.000 ευρώ, η οποία έχει γίνει κατ' αρχήν αποδεκτή με απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου πριν από λίγους μήνες. Μάλιστα λόγω του ύψους του ποσού, η Διοίκηση εξασφάλισε επιεπλέον σχετική έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

Το Τμήμα της Κλινικής στον 1ο οροφο που έως σήμερα ήταν αδύνατον να λειτουργήσει, στην περίοδο της πανδημίας φιλοξένησε γραφεία γιατρών.

Σήμερα πλέον η διαδικασία της δωρεάς είναι σε ώριμο στάδιο: Ο χώρος έχει ήδη εκκενωθεί, καθαριστεί και προετοιμαστεί για να υποδεχθεί τις υποδομές, η δωρεά των οποίων θα γίνει αποδεκτή με εκ νέου αποφάσεις του Δ.Σ. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, ότι πολύ σύντομα αναμένεται πρόσληψη ενός ακόμα Μαιευτήρα. 

Ποιος είναι 

Ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν, ο ισχυρός άνδρας της Reggeborgh Invest, ενός επενδυτικού οµίλου µε περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, καλλιεργεί εδώ και πολλά χρόνια, τις επιχειρηματικές του σχέσεις στην Ελλάδα. Η Κέρκυρα -όπως λέγεται- έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του και ο Χόλτερμαν το αποδεικνύει ποικιλλοτρόπως.

Είναι ο νέος ιδιοκτήτης της έπαυλης Κουρκουμέλη στην Άφρα. Κάνει φιλανθρωπικές δράσεις (όπως για παράδειγμα δωρεές στο Σύλλογο ΑμΕΑ "Μέλισσα", στον Σύλλογο Άφρας), ενώ τον Ιούνιο του 2022 προέβη σε δωρεά ενός υπερσύγχρονου σκάφους στο Λιμενικό Σώμα.
Φημολογείται δε, έντονα, ότι διεκδικεί την ιδιοκτησία του κεντρικού ξενοδοχείου «Corfu Palace» στην παραλιακή της Γαρίτσας.

Τιμητική πολιτόγραφηση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, οι έως τώρα επενδύσεις του στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ (μεγαλομέτοχος σε εταιρείες του κατασκευαστικού, χρηματοπιστωτικού και ενεργειακού τομέα, τελευταίως δε και στον κλάδο των τουριστικών ακινήτων).

Μάλιστα, μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη, η οικογένεια Χόλτερμαν έλαβε τιμητική πολιτογράφηση, με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ