Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Με το ...κυάλι τα airbnb και τα ξενοδοχεία της πόλης για το Πάσχα

Πάσχα
05 Απριλίου 2023 / 12:27

Στο 95% οι πληρότητες στην πόλη, 70% - 80% περιφερειακά. Συνεχίζονται οι κρατήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχεδόν γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία της πόλης για την περίοδο του Πάσχα. Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ούτε δωμάτιο για δείγμα για εκείνες τις ημέρες, ενώ αυξητική πορεία με πολύ καλή δυναμική, παρουσιάζει ο οδικός τουρισμός με τα οργανωμένα γκρουπ, κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες.

Το ενδιαφέρον για το περίφημο και ξακουστό Πάσχα στην Κέρκυρα, με πρωταγωνιστές τα μοναδικά έθιμα, τις λιτανείες και τις ποικίλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών, που συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη, ξεκίνησε από νωρίς.

Είναι ενδεικτικό ότι αν επισκεφθεί κανείς τώρα τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των ξενοδοχείων εντός του κέντρου για να προβεί σε κράτηση, θα δει κυρίως την ένδειξη «πλήρες».

Ανοιχτά θα είναι και ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση από την πόλη, μέχρι τον Ύψο και τις Μπενίτσες, με τις πληρότητες να διαμορφώνονται σε πολύ καλά επίπεδα, αγγίζοντας μέχρι αυτήν την ώρα το 70% - 80%.

Ήδη έχουν ανοίξει κάποια από τα μεγάλα ξενοδοχεία  όπως το Angsana, το Cook’s Club, το Ikos Dassia, της Grecotel, το Labranda Sandy Beach, το Corfu Holiday Palace, ενώ καθότι έχει ξεκινήσει και η τουριστική σεζόν στο νησί, ανοιχτά ξενοδοχεία υπάρχουν και στην Β. Κέρκυρα. «Τα ξενοδοχεία της πόλης είναι σχεδόν γεμάτα, ενώ πολλές κρατήσεις υπάρχουν και σε ξενοδοχεία περιφερειακά της πόλης με πολύ καλές πληρότητες», επισήμανε στην «Ε» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης.

«Ρολά» ανεβάζουν επίσης και ενοικιαζόμενα καταλύματα σε απόσταση 10 – 12 χλμ από την πόλη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλή Κατσαρό.

Δυναμική

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας Σπύρο Χαλικιόπουλο, η κίνηση για το Πάσχα έχει πολύ καλή δυναμική, ενώ ο οδικός τουρισμός με τα οργανωμένα γκρουπ παρουσιάζει αύξηση.

«Τα γκρουπ έχουν συμπληρωθεί από νωρίς. Οι προκρατήσεις ξεκίνησαν από το φθινόπωρο και η ζήτηση του τελευταίου διμήνου είναι πολύ μεγάλη. Ζητούν επιπλέον λεωφορεία. Περισσότερο το ενδιαφέρον προέρχεται από τη Ρουμανία και την Βουλγαρία. Οι πληρότητες είναι πολύ καλές στα ξενοδοχεία», ανέφερε ο ίδιος.

Προς τα πάνω οι τιμές

Ωστόσο η διαμονή θα στοιχίσει φέτος ακριβότερα από πέρσι, μετά την αναπροσαρμογή που προχώρησαν οι ξενοδόχοι, ως επακόλουθο της γενικότερης ακρίβειας σε όλα τα είδη και του ενεργειακού κόστους. Όπως επισήμανε ο κ. Βούλγαρης, οι τιμές είναι αυξημένες κατά 10% - 15%. Όσο πιο κοντά στο κέντρο τόσο πιο ακριβά.

Ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, η τιμή δωματίου ξεκινάει από τα 100 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 950 ευρώ τη βραδιά. Πιο οικονομικές λύσεις προσφέρονται πλησίον της πόλης, ωστόσο κι εκεί η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη.

Βραχυχρόνια μίσθωση

«Ζεστό» παραμένει το ενδιαφέρον και για τα σπίτια airbnb εντός της παλιάς πόλης, με πολλούς επισκέπτες να ετοιμάζουν βαλίτσες με προορισμό ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Στην παλιά πόλη οι πληρότητες ανέρχονται στο 95%. Η κίνηση είναι ανεβασμένη σε σχέση με πέρσι κατά 20%», τονίζει στην «Ε», ο Κώστας Ξυλάς που διατηρεί εταιρεία διαχείρισης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, στην ευθύνη της οποίας βρίσκονται 80 ακίνητα στην Κέρκυρα, με τα 70 να είναι εντός του κέντρου.

Αυξάνονται τα δρομολόγια πλοίων

Ενόψει πάντως του Πάσχα, οι δυο ακτοπλοϊκές εταιρείες της Κέρκυρας έχουν προχωρήσει ήδη σε τροποποίηση των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Ειδικότερα το πρόγραμμα αλλάζει από τη Μ. Εβδομάδα μέχρι και την Τετάρτη 19 Απριλίου με την προσθήκη έξτρα δρομολογίων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ