Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Νικολέττας Πανδή με τους Φροντιστηριούχους Κέρκυρας

Νικολέττα Πανδή
25 Απριλίου 2023 / 11:57

Η συζήτηση ανέδειξε τις πολλές στρεβλώσεις του συστήματος, όπως το γεγονός ότι τα φροντιστήρια ελέγχονται πέρα από το Υπουργείο Παιδείας και από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΑΝΔΗ). Την Δευτέρα 24/04/2023, η Ν. Πανδή συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Φροντιστηριούχων Κέρκυρας, στο οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Τ. Αυγούστης. Οι εκπαιδευτικοί ανέλυσαν τα αιτήματα τους τα οποία είναι τα εξής:

- Να μετράει η προϋπηρεσία των καθηγητών στα φροντιστήρια, στις προκηρύξεις του Δημοσίου για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

- Να αλλάξει ο τρόπος μοριοδότησης στις προκηρύξεις του Δημοσίου, ώστε τα τυπικά προσόντα (Μεταπτυχιακά, Διδακτορικά), να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

- Να δίνονται voucher σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου με οικονομικά κριτήρια, τα οποία να αξιοποιούνται για την ενισχυτική τους εκπαίδευση στα φροντιστήρια.

- Να συμπεριληφθεί ο Σύλλογος στις Επιτροπές Παιδείας της Περιφέρειας και των Δήμων.

Η συζήτηση ανέδειξε τις πολλές στρεβλώσεις του συστήματος, όπως το γεγονός ότι τα φροντιστήρια ελέγχονται πέρα από το Υπουργείο Παιδείας και από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αντιμετωπίζοντας τα ως εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ οι καθηγητές φροντιστηρίων περνούν ιατρικούς ελέγχους ανά δύο χρόνια, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο Δημόσιο.

Η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. εξήρε το έργο που επιτελούν οι καθηγητές των Φροντιστηρίων και μετά την ενημέρωση που της έγινε δεσμεύτηκε να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα τους στα όργανα του Κόμματος. Ως το πλέον κρίσιμο είναι το ζήτημα της προϋπηρεσίας, στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση το Δ.Σ. του Συλλόγου και στο οποίο συμφώνησε και η Ν. Πανδή.