Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη απήχηση είχε η εκδήλωση του διορισμού του νέου Επίτιμου Προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Κέρκυρα

Christian Maier
12 Μαΐου 2023 / 17:55
ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο νέος επίτιμος πρόξενος δεν δίστασε να αναφερθεί στα θλιβερά γεγονότα του 1943 - 44 όπου υπέστη το νησί της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλη απήχηση σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές αλλά και στελέχη του τουρισμού της Κέρκυρας φάνηκε να έχει η εκδήλωση όπου έλαβε χώρα την Πέμπτη 11η Μαΐου 2023 και στο ξενοδοχείο Corfu Palace. Αφορμή της παραπάνω εκδήλωσης ήταν ο διορισμός του κυρίου Christian Maier ως Επίτιμου Προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κύριο Ernst Reichel.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο νέος επίτιμος πρόξενος δεν δίστασε να αναφερθεί στα θλιβερά γεγονότα του 1943 - 44 όπου υπέστη το νησί της Κέρκυρας ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ανακαίνιση της εβραικής συναγωγής. Τέλος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε την οικογένεια του για την θερμή του στήριξη τους στην πορεία της καριέρας του.
 
Μετά το πέρας των ανακοινώσεων ακολούθησε συζήτηση με μέλη του τουρισμού, των δημοτικών,  περιφερειακών αρχών του νησιού.

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η Ελεάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στο νησί της Κέρκυρας. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας το 2015 με ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και στην πορεία ολοκλήρωσε την πτυχιακή της εργασία στο ίδιο ίδρυμα με τίτλο «Η επιρροές της ιταλικής κουζίνας στην Επτανησιακή» με βαθμολογία 9/10. Είναι πιστοποιημένη με άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.