Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αιχμηρή απάντηση Μεταλληνού στο αίτημα Νεράντζη, Γρηγοριάδη, Χαλικιοπούλου

Δημήτρης Μεταλληνός
17 Μαΐου 2023 / 14:50
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Η παρακώλυση των συνεδριάσεων αποτελεί εμπαιγμό των αυτοδιοικητικών και εν τέλει της ίδιας της Δημοκρατίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση δίνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός στο αίτημα των δημοτικών συμβούλων Σπ. Νεράντζη, Κων. Γρηγοριάδη και Χ. Χαλικιοπούλου για ακύρωση της δια περιφοράς συνεδρίασης:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

κ.κ. Σπυρίδωνα Νεράντζη, Κωνσταντίνε Γρηγοριάδη και Χρυσάνθη Χαλικιοπούλου,

Απαντώντας στο από 17 Μαΐου 2023 έγγραφό σας, θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Επειδή στη 12η τακτική Συνεδρίαση (12.5.2023) δεν επετεύχθη απαρτία (συμμετείχαν 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι αντί για 23) κι ενώ στον αύλειο χώρο της Αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκονταν οκτώ συνάδελφοί μας από Παρατάξεις της ελάσσονος Αντιπολίτευσης, διαπίστωσα μετά από εκκλήσεις μου προς τους τελευταίους, ότι δεν υπήρχε διάθεση πραγματοποίησης της εν λόγω Συνεδρίασης.

Την άποψή μου αυτή ενίσχυσαν και τα σχετικά έγγραφά σας (των κ.κ. Γρηγοριάδη και Χαλικιοπούλου), που ζητούσαν τη μη πραγματοποίηση των συνεδριάσεων, παρόλο που αποτελεί επιτακτική ανάγκη η πραγματοποίησή τους αφού εκκρεμούσαν τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. 

Μου προκαλεί έκπληξη, που ειδικά εσείς κ. Νεράντζη επιδεικνύετε ενδιαφέρον για μία Συνεδρίαση από την οποία απουσιάζατε.

Ως εκ τούτου και επειδή οι υπηρεσίες του Δήμου μας λειτουργούν προς όφελος των συνδημοτών μας, επιλέξαμε - βασιζόμενοι στο νομοθετικό πλαίσιο - τη μόνη σύντομη διαδικασία που είναι η κατεπείγουσα Συνεδρίαση δια περιφοράς (γιατί η δια ζώσης θα έθετε ΜΟΝΟ σε ταλαιπωρία τους  συνεπείς συναδέλφους μας), προκειμένου να εγκριθούν  τα κατεπείγοντα υπηρεσιακά θέματα, από τα οποία εξαρτώνται έργα, υπηρεσίες και  προμήθειες προς όφελος της κοινωνίας.

Μου προκαλεί, μάλιστα, εντύπωση, γιατί αντιδράτε και δεν θέλετε να συναισθανθείτε την αγωνία μου και να συνεργαστείτε όπως οφείλετε θεσμικά, στην πραγματοποίηση των απαραίτητων Συνεδριάσεων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Η παρακώλυσή τους με οποιονδήποτε τρόπο, αποτελεί εμπαιγμό των αυτοδιοικητικών και εν τέλει της ίδιας της Δημοκρατίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί το Ανώτατο Πολιτικό Όργανο του Δήμου μας και οι συνεδριάσεις του είναι χώρος άσκησης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων ως εκπροσώπων του Κερκυραϊκού λαού. Η ευθύνη βαρύνει όλους μας και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά από τους συμπολίτες μας.  

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημήτριος Γ. Μεταλληνός


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.