Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο ποσοστό της «Πλεύσης Ελευθερίας» χάρη στον Α. Γεωργόπουλο

Πλεύση Ελευθερίας
22 Μαΐου 2023 / 14:18

Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου σκαρφάλωσε στο 5,07% από 2,13% στις βουλευτικές εκλογές του 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Εκλογική Περιφέρεια της Κέρκυρας κατέγραψε την καλύτερη επίδοσή του σε πανελλαδικό επίπεδο, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η «Πλεύση Ελευθερίας» έλαβε ποσοστό 5,07% (ενσωμάτωση στο 99,61% των εκλογικών τμημάτων) λαμβάνοντας 2.931 ψήφους ανεβάζοντας μάλιστα και το ποσοστό της από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2019, όπου είχε συγκεντρώσει μόλις 2,13% (ψήφοι 1.184).

Αδιαμφισβήτητα η υποψηφιότητα του γνωστού γιατρού Αντώνη Γεωργόπουλου, ιδιαίτερα αγαπητού προσώπου στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας έδωσε πόντους στο κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου, καταφέρνοντας να κάνει την έκπληξη και να καταγράψει το μεγαλύτερο ποσοστό που συγκέντρωσε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο κ. Γεωργόπουλος έλαβε 1.406 ψήφους, ενώ οι συνυποψήφιές του Αρετή Ζερβού και Βασιλική Βουρλή Κωλλέτη από 421 και 306 αντίστοιχα.

«Παρότι είναι νωρίς να συνειδητοποιήσουμε και να επεξεργαστούμε τα στοιχεία από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία που ήταν έξω από τις δημοσκοπήσεις που έδιναν οι μεγάλες δημοσκοπικές εταιρείες στις προβλέψεις τους επηρεάζοντας και την ψυχολογία του κόσμου, το κόμμα πήγε πάρα πολύ καλά. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου χωρίς να έχει τα οικονομικά μέσα αλλά και μια ίση πρόσβαση στα ΜΜΕ έδωσε έναν τεράστιο αγώνα που μας εξέπληξε. Η Κέρκυρα έδειξε ότι έχει συναίσθημα αλλά και αναγνωρίζει ανθρώπους με αξίες που είναι έντιμοι και με προσφορά», ανέφερε στην «Ε» ο Αντώνης Γεωργόπουλος.

Όπως τόνισε τα αποτελέσματα του α’ γύρου εκλογών δεν θα είναι τα ίδια στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν, επισημαίνοντας ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» αξίζει να προσπαθήσει για να επιτύχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Σημειώνεται ότι το κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου με το 2,89% που έλαβε πανελλαδικά δεν εισέρχεται στην Βουλή. Ωστόσο αναμένεται να ακολουθήσει και β’ γύρος εκλογών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ