Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: «Για το νόημα των εκλογών και τις προγραμματικές μας θέσεις»

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
22 Ιουνίου 2023 / 18:15

"Το ζητούμενο, στην παρούσα συγκυρία, είναι να παραμείνει ζωντανή η ανατρεπτική προοπτική, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική δράση και ενότητα σε αγωνιστική κατεύθυνση"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.). Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. με την οποία οριοθετεί το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών και καθορίζει τους στόχους του. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

1. Ας μη φτωχαίνουμε το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, περιορίζοντάς το στο μέτρημα των κοινοβουλευτικών κουκιών. Το ζητούμενο, στην παρούσα συγκυρία, είναι να παραμείνει ζωντανή η ανατρεπτική προοπτική, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική δράση και ενότητα σε αγωνιστική κατεύθυνση.

2. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν επιδιώκουμε να γίνουμε «μια ακόμα φωνή στη βουλή». Δεν υποσχόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, εάν και όταν κερδίσουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Βάζουμε τις προγραμματικές μας θέσεις στην κρίση των εργαζομένων, του λαού, των κινημάτων, των αγωνιστριών και των αγωνιστών, για να τις πάρουν και να τις κάνουν σημαία των μαζικών, ανυποχώρητων, ακηδεμόνευτων και αδιαμεσολάβητων αγώνων.

3. Το αντικαπιταλιστικό μεταβατικό μας πρόγραμμα, πάντα επίκαιρο, δεν αποτελεί  φραστική διακήρυξη, αλλά την υπεύθυνη συμβολή μας στην προσπάθεια σύνδεσης του μέλλοντος με το άμεσο παρόν, της κομμουνιστικής στρατηγικής με την εκάστοτε  αναγκαία τακτική:

-Σύγκρουση με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο, για να βγει απ΄ το λαιμό των εργαζομένων και του λαού η θηλιά του χρέους, του ευρώ, της λιτότητας, του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της περιβαλλοντικής καταστροφής.

- Κρατικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, όλων των δραστηριοτήτων που αφορούν  κοινωνικά αγαθά και δημόσια περιουσία ( ενέργεια, νερό, παιδεία, υγεία, τραπεζικό σύστημα), υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

-Υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, κοινωνικών, πολιτικών, μορφωτικών δικαιωμάτων

4. Το κεντρικό δίλημμα της εποχής μας δεν είναι «σκληρή ή ήπια διαχείριση», δηλαδή οι όροι και οι συνθήκες σφαγής των λαϊκών στρωμάτων από την εξουσία του κεφαλαίου, και στο τιμόνι σκληρή δεξιά ή προσκυνημένη αριστερά- κατοικίδιο στα αστικά σαλόνια. Αυτό που παίζεται σε επίπεδο παγκόσμιο, πανευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό είναι «τα κέρδη ή η ζωή», ή, όπως το διατύπωσε επιγραμματικά η κόκκινη Ρόζα, η Ρόζα Λούξεμπουργκ, «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Για την έκβαση αυτής της μάχης, ας βάλουμε, λοιπόν, ο καθένας και η καθεμιά, το λιθαράκι μας, στο δρόμο και στην κάλπη.

Για άλλη μια φορά, ψηφίζουμε ανυποχώρητα και συνειδητά, όπως αγωνιζόμαστε.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΎΜΕ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ!

 

        22-6-23                                                       ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ.Α  ΚΕΡΚΥΡΑΣ