Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος εποχής για τον Τσίπρα: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος (video)

Αλέξης Τσίπρας
29 Ιουνίου 2023 / 13:17
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ήρθε η ώρα να ανοίξει ένας νέος κύκλος στον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΘΗΝΑ. Σε έκτακτη δήλωση από το Ζάππειο προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την οποία υπέβαλε την παραίτησή του. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διπλή βαριά ήττα στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

«Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος με άμεση προσφυγή στις διαδικασίες στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος», ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν λαμβάνω εν θερμώ τις αποφάσεις μου», τόνισε αρχικά και έκανε λόγο για έναν νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ «πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό». Κάλεσε επίσης σε ανανέωση του κόμματος και στην εμπιστοσύνη σε νέα πρόσωπα. «Υπάρχει ανάγκη να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες εκείνων που έχει ταχθεί να εκπροσωπεί».

«Κλείνει ο ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε και προχώρησε σε μία ιστορική αναδρομή των πεπραγμένων του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων, ευχαριστώντας παράλληλα όσους τον στήριξαν και δήλωσε «υπερήφανος» για όσα πέτυχε το κόμμα τα 15 χρόνια που εκείνος βρέθηκε στο τιμόνι του.

«Οφείλουμε να αναδιοργανωθούμε άμεσα» τόνισε και ανέφερε ότι «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα». 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.