Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θεατρική παράσταση «Ίδιοι και διαφορετικοί ζούμε μαζί»

ΚΔΑΠ ΑμεΑισιοδοξία
04 Ιουλίου 2023 / 17:34
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Μια ιστορία για τη συμπερίληψη και την αποδοχή, ερμηνευμένη από μια ομάδα ατόμων που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΚΔΑΠ ΑμεΑισιοδοξία σε συνεργασία με τις Μουσειακές Συλλογές του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 19.00 στην Ιόνιο Ακαδημία με ελεύθερη είσοδο, την θεατρική παράσταση «Ίδιοι και διαφορετικοί ζούμε μαζί».  

Μία ιστορία για τη συμπερίληψη και την αποδοχή βασισμένη στο βιβλίο του Νικόλα Ανδρικόπουλου «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους» σε διασκευή της Ευγενίας Ασλανίδη.

Σε μια χώρα ούτε πολύ μακριά ούτε πολύ κοντά από δω, που τη λένε Ασπρική και μπορεί να μοιάζει και με τη δική μας, ζει η Πορφυρία Ξεχωριστή, ένα χαρούμενο και καλόκαρδο πλάσμα, που όμως είναι κόκκινη ανάμεσα σε άσπρους. Τι θα συμβεί από την ημέρα που ο άρχοντας του τόπου αποφασίζει ότι όλοι οι διαφορετικοί πρέπει να φύγουν; Τι είδους περιπέτειες την περιμένουν; Θα βρει η Πορφυρία ένα καινούργιο μέρος να ζήσει, που θα αποδέχονται τους διαφορετικούς; Άραγε θα ξαναγυρίσει ποτέ στην Ασπρική ή θα βρεθεί ξένη ανάμεσα σε ξένους, με κίνδυνο να χάσει ως και την ελευθερία της;

Μια ιστορία για τη συμπερίληψη και την αποδοχή, ερμηνευμένη από μια ομάδα ατόμων που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός.

Ιδέα – Μουσική σύλληψη: Μίτσυ Ακογιούνογλου

Επιμέλεια – Μουσική διδασκαλία – Τραγούδια: Ευαγγελία Τσιάρα

Διδασκαλία: Μαρία Μακρίδη

Κατασκευή Σκηνικών: Έλενα Δεμερτζή, Κωνσταντίνα Νάσιου

Αμπιγιέζ – σκηνικά αντικείμενα: Αφροδίτη Ράντου

Διαχείριση ψηφιακού υλικού: Φωτεινή Οικονόμου

Υπεύθυνη σκηνής: Μαρία Ντόσκα

Χορογραφία: Γιάννης Χατζηγιαννόπουλος

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.