Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Απόφαση για Περιφέρεια, «φλερτ» για Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ
07 Ιουλίου 2023 / 18:11
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Για τον «εκλεκτό» του κόμματος, προηγούνται οι αποφάσεις των τοπικών οργανώσεων και έπεται η απόφαση της Νομαρχιακής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε φάση διεργασιών βρίσκεται η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Αν και η συγκυρία της παραίτησης Τσίπρα βρίσκει το κόμμα σε περίοδο αβεβαιότητας, ωστόσο η ανελαστική συνθήκη της αναμέτρησης της 8ης Οκτωβρίου, πιέζει τις τοπικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για τη στήριξη υποψηφίων σε Δήμους και Περιφέρεια.   

Στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής την περασμένη Τετάρτη, η μοναδική de facto απόφαση ήταν η παροχή στήριξης στην υποψηφιότητα της παράταξης ΑΝΑΣΑ του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, για την οποία απομένει μόνον το τελικό "καλώς έχειν" από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ενδιαφέρον από Καλούδη

Ερωτηματικό βρίσκεται ακόμα στη θέση του ονόματος που στηριχθεί για την υποψηφιότητα στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Ο Γιώργος Καρύδης έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του και μέχρι πρότινος στο κάδρο είχε απομείνει μόνον ο Αλέκος Μιχαλάς.

Ασφαλείς πληροφορίες της "Ε" αναφέρουν πάντως ότι ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο Γιώργος Καλούδης, ο οποίος δεν είναι μεν μέλος του κόμματος, συμμετείχε όμως στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Θεωρητικά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, δεδομένου ότι η συγκρότηση ολοκληρωμένων ψηφοδελτίων από τους υποψήφιους δημάρχους δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση. 

Σύμφωνα με το καταστατικό, προηγούνται οι αποφάσεις των τοπικών οργανώσεων Πόλης και Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας την ερχόμενη Πέμπτη, και έπεται η τελική απόφαση της Νομαρχιακής για τον «εκλεκτό» του κόμματος στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.