Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι επικεφαλής της ΛΑΣΥ σε δήμους και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις εκλογές του Οκτωβρίου

Λαϊκή Συσπείρωση
14 Ιουλίου 2023 / 12:37
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Και πάλι υποψήφιοι οι Αλ. Μπαλού, Γ. Μπορμπότης, Κ. Ρούσσινος, Λ.Αντιόχου. Ο Σταμάτης Πελάης ο νέος διεκδικητής της παράταξης για τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους υποψηφίους που θα μπουν μπροστά στη διεκδίκηση των τεσσάρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας  Κέρκυρας αλλά και την επικεφαλής για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τον δημαρχιακό θώκο της Κεντρικής Κέρκυρας διεκδικεί ο Γιάννης Μπορμπότης, της Νότιας Κέρκυρας ο Σταμάτης Πελάης, της Βόρεια Κέρκυρας ο Κώστας Ρούσσινος, των Παξών η Λάΐζα Αντιόχου, ενώ υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη ΛΑΣΥ είναι εκ νέου η Αλεξάνδρα Μπαλού.

Με εξαίρεση πάντως τον Σταμάτη Πελάη, οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι είχαν κατέλθει και πάλι ως διεκδικητές στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 για τους δήμους και την Περιφέρεια.

Ελπιδοφόρα επιλογή

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τη Μυρσίνη Χαραλάμπους, στέλεχος του ΚΚΕ στην Κέρκυρα σε συνέντευξη Τύπου στην πρώην νομαρχία, παρουσία των τεσσάρων από τους πέντε υποψηφίους της ΛΑΣΥ, καθώς για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούσε να παρευρεθεί η κ. Αντιόχου.

Όπως είπε η κ. Χαραλάμπους, τα ψηφοδέλτια της ΛΑΣΥ αποτελούν έκφραση των αγώνων των εργαζομένων , της νεολαίας, των επαγγελματιών και των αγροτών και η μόνη ρεαλιστική μαχητική και αξιόπιστη απάντηση για την Περιφέρεια και τους τέσσερις δήμους της ΠΕ Κέρκυρας.

«Είναι η μοναδική ελπιδοφόρα επιλογή για να δυναμώσει ο αγώνας για εισόδημα, υποδομές αντάξιες της εποχής μας  και που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες», επισήμανε η ίδια, τονίζοντας ότι στα ψηφοδέλτια της ΛΑΣΥ, υπάρχει χώρος και θέση για όλες τις δυνάμεις, με τις οποίες συναντήθηκε η παράταξη το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες. 

Κριτική

Η Μυρσίνη Χαραλάμπους άσκησε κριτική και για την πολιτική που εφαρμόζεται σε τοπικό επίπεδο. Όπως είπε, η τουριστική ανάπτυξη προέρχεται από το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων, τη στιγμή όμως που από άκρη σε άκρη της Κέρκυρας  των Παξών και των άλλων νησιών της Περιφέρειας  τα προβλήματα της καθημερινότητας παραμένουν. 

Λακκούβες στους δρόμους, συχνές διακοπές νερού το καλοκαίρι, πλημμύρες με την πρώτη βροχή, εγκαταλελειμμένες αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, κακή κατάσταση της σχολικής στέγης, ανεπαρκή κάλυψη των αυξημένων αναγκών υγείας από τις υφιστάμενες δομές (νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας),  διαχείριση απορριμμάτων και λιμανιών.

Ερωτηθείς από την «Ε» για το βαθμό ολοκλήρωσης των ψηφοδελτίων τόσο στους δήμους και τις τοπικές κοινότητες όσο και στην Περιφέρεια, η Μυρσίνη Χαραλάμπους τόνισε ότι οι συζητήσεις προχωρούν και σε δεύτερο χρόνο θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι. Σύμφωνα με την ίδια τα ψηφοδέλτια θα έχουν «αέρα» ανανέωσης με νέα πρόσωπα που θα κατέλθουν στον εκλογικό στίβο μαζί με παλιά και γνώριμα μέλη της παράταξης.

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.