Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει επιτέλους η παιδική χαρά στο Μποσκέτο

Μποσκέτο
14 Ιουλίου 2023 / 14:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης και επισκευών στα παιχνίδια, ώστε η χρήση τους να είναι ασφαλής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις πύλες της ετοιμάζεται να ανοίξει αρχές της εβδομάδας η παιδική χαρά στο Μποσκέτο, που έκλεισε περί τα τέλη Μαΐου, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στα παιχνίδια, ώστε να είναι και πάλι ασφαλής η χρήση τους από τους λιλιπούτειους επισκέπτες.

Οι μικροί φίλοι θα μπορούν πλέον να απολαύσουν με ασφάλεια στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς σε έναν αγαπημένο χώρο που χαρακτηρίζεται από αυξημένη επισκεψιμότητα.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χάρης Γιώτης, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης και επισκευών στο σύνολο των παιχνιδιών, ενώ κάποιες τελευταίες αφορούν στην αποκατάσταση φθορών σε σημεία του τάπητα, όπως διαπιστώθηκε κατά την πρόσφατη αυτοψία της Υπηρεσίας.
Ακόμη μια θα γίνει πριν δοθεί και πάλι η παιδική χαρά προς χρήση, προκειμένου να ελεγχθεί και η τελευταία λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώτη, παρεμβάσεις έγιναν σε όλα τα παιχνίδια και κυρίως στη σύνθετη κατασκευή που είναι στη μέση της παιδικής χαράς.

«Αντικαταστάθηκαν τα σάπια ξύλα και τα συρματόσχοινα και ό,τι άλλο απαιτούνταν. Έγιναν εργασίες επισκευών και συντήρησης σε όλα τα παιχνίδια με πιστοποιημένα υλικά. Στο Μποσκέτο υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, γι’αυτό και έκλεισε η παιδική χαρά για λόγους ασφαλείας», τόνισε ο ίδιος.

«Παράπονα»

Όλο το προηγούμενο διάστημα, προ κλεισίματος του χώρου, γονείς που επισκέπτονταν την παιδική  χαρά μαζί τα παιδιά τους διαμαρτύρονταν για την κακή κατάσταση αρκετών παιχνιδιών που εγκυμονούσαν κινδύνους για την ασφάλεια των λιλιπούτειων. Εντέλει  τα παράπονα έφτασαν μέχρι την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας που έχει την ευθύνη συντήρησης για τις αδειοδοτημένες παιδικές χαρές του δήμου Κ. Κέρκυρας και μετά από αυτοψία στο χώρο, κρίθηκε απαραίτητο το προσωρινό κλείσιμο της παιδικής χαράς στο Μποσκέτο, προκειμένου να επισκευαστούν και να συντηρηθούν τα παιχνίδια.

Επιτήρηση

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τον κ. Γιώτη, είναι η επιτήρηση του χώρου σε ολοήμερη βάση, κάτι το οποίο σήμερα δεν συμβαίνει. Ενώ δηλαδή το πρωί ο χώρος επιτηρείται, καθώς στο Μποσκέτο βρίσκονται υπάλληλοι των Υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας, ωστόσο από νωρίς το απόγευμα μέχρι το κλείσιμό του είναι αφύλακτος.
 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.