Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαίνεται για πέμπτη ημέρα η φωτιά στη Ρόδο

Ρόδος
22 Ιουλίου 2023 / 22:33
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του εκπροσώπου της πυροσβεστικής κ. Β. Βαρθακογιάννη η φωτιά στη Ρόδο έχει κάψει 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης

ΡΟΔΟΣ. Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ρόδο για πέμπτη ημέρα. Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», η φωτιά και ανεξέλεγκτη σε αρκετά μέτωπα, ενώ έχει φτάσει στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή Κιοτάρι. Τα ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί από τουρίστες ενώ γίνονται προσπάθειες από την πυροσβεστική, εθελοντές και το προσωπικό να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές.

Στην ενημέρωση του ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός στις 20:05 δήλωσε: «Κατά την πορεία της (η φωτιά), έφτασε νότια του οικισμού Λάερμα και παρά τις  προσπάθειες των ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων αλλά και τις εργασίες των χωματουργικών μηχανημάτων και γαιοπροωθητών για την διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, η φωτιά κινήθηκε σε χαράδρες, με ένταση 7 μποφόρ, με νότια κατεύθυνση προς Λάρδο.

Γι’ αυτό το λόγο δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 σε όσους διέμεναν σε Ασκληπιείο και Κιοτάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή η ένταση του φαινομένου έχει αποκλιμακωθεί.

Η εκκένωση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων έγινε χωρίς προβλήματα προς ασφαλή σημεία και υπολογίζεται ότι έχουν απεγκλωβιστεί δια θαλάσσης άνω των 2000 ατόμων.

 Επισημαίνεται ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τη διαμονή όσων χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές. Επίσης διατίθεται πλοίο της Blue Star για να φιλοξενήσει πολίτες».

Όπως αναφέρει το ertnrews, η φωτιά έχει μπει στο χωριό Λάερμα, ενώ μήνυμα του 112 εκδόθηκε για την εκκένωση και του οικισμού Γεννάδι εκτός από το Κιοτάρι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του εκπροσώπου της πυροσβεστικής κ. Β. Βαρθακογιάννη που παρουσιάστηκαν δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, η φωτιά στη Ρόδο έχει κάψει 40.000 στρέμματα, κυρίως  δασικής έκτασης χωρίς να αποκλείεται η έκταση αυτή να είναι μεγαλύτερη.

ΠΗΓΗ: «Η Ροδιακή», ertnews.gr

ΦΩΤΟ@ertnews.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.