Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Κοντά στις Λούτσες η φωτιά

Φωτιά
25 Ιουλίου 2023 / 09:14
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Έκκληση Μαχειμάρη σε όλους τους κατοίκους του Δήμου να περιορίσουν την κατανάλωση νερού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέριεψαν ξανά οι φλόγες τα ξημερώματα στον ορεινό Παντοκράτορα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όπου φούντωσε το μέτωπο της πυρκαγιάς τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή της παλιάς Περίθειας στην Κέρκυρα.
 
 
ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΘΕΙΑ/ΦΩΤΟ FB ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
 
 
ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΘΕΙΑ/ΦΩΤΟ FB ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
 
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται από νωρίς το πρωί στις Λούτσες, όπου είναι το κύριο μέτωπο της φωτιάς.
 
Στην περιοχή αυτή τη στιγμή έχει 4 μποφόρ και δυναμώνει σταδιακά. Η φωτιά έχει ξεφύγει και κατεβαίνει προς την Παλιά Περίθεια εκεί που είναι τα μαγαζιά.

40 οχήματα με 90 άτομα όπως και υδροφόρες του δήμου με σκαπτικό μηχάνημα επιχειρούν με την συνδρομή εναέριων μέσων, δυο ελικόπτερα και επίσης ένα pzl και ένα καναντέρ.

Η φωτιά βρίσκεται 100 μέτρα από τα σπίτια και υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση. Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν πυροσβέστες στην «Ε» η φωτιά έχει κάνει ένα δαχτυλίδι και έχει επιστρέψει εκεί απ’όπου ξεκίνησε. Ακόμη ένα μέτωπο βρίσκεται στο Λαύκι, ενώ εστίες υπάρχουν σε διάφορα σημεία.
 
Ο δήμαρχος Β.Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του Δήμου να περιορίσουν την κατανάλωση νερού, με ποτίσματα και άλλες εργασίες, καθώς δημιουργείται πρόβλημα με τoν ανεφοδιασμό των υδροφόρων.
 
 
 
 
 
 
 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.