Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαίνεται η φωτιά (13:30) - Σκάφη του Λιμενικού σε ετοιμότητα στην Αχαράβη

Φωτιά
25 Ιουλίου 2023 / 13:12

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τους ανέμους να έχουν ενισχυθεί

ΚΕΡΚΥΡΑ (13:30). Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην βορειανατολική πλευρά της Κέρκυρας με τα μέτωπα να παραμένουν στις Λούτσες, στο Λαύκι, στο Βιγλατσούρι και στην Παλιά Περίθεια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Από τα ξημερώματα έχουν γίνει σοβαρές αναζωπυρώσεις με τους ανέμους να έχουν ενισχυθεί έως και 5 μποφόρ.   

Η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια σε απόσταση αναπνοής. Σε ετοιμότητα για εκκένωση βρίσκονται και οι κάτοικοι του χωριού Λαύκι.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Β. Κέρκυρας απομακρύνει τους κατοίκους από τις Λούτσες προς την Αχαράβη. Προληπτικά απομακρύνονται άνθρωποι και από την Παλιά Περίθεια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Ένα τζιπ της Πυροσβεστικής με τους διοικητές των δυνάμεων της Κέρκυρας, εγκλωβίστηκε στις Λούτσες και χρειάστηκε να επιχειρήσει πυροσβεστικό όχημα για να απεγκλωβιστούν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς η φωτιά δεν έχει οριοθετηθεί.

Σε ολόκληρη την περιοχή επιχειρούν 68 πυροσβέστες, με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη, καθώς και υδροφόρες του δήμου Β. Κέρκυρας με σκαπτικό μηχάνημα αλλά και εθελοντές.

Σε ετοιμότητα το Λιμενικό στην Αχαράβη

Παράλληλα, σύμφωνα με το Λιμενικό, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος στην παραλία Αχαράβης προς παροχή συνδρομής  εφόσον απαιτηθεί, λόγω εκκένωσης των Λουτσών.

Εκτός από τις Λούτσες και την Περίθεια, εκκενώθηκαν επίσης και κάποια σπίτια στη θέση Πετρούλια το βράδυ της Δευτέρας.

Οι μετακινήσεις προς την ΒΑ πλευρά του νησιού καλό είναι να αποφεύγονται, καθώς η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ