Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Νικηφόρος Κοσμάς επικεφαλής του ανοικτού αριστερού συνδυασμού με πόλο την «Εκκίνηση»

Εκκίνηση
30 Ιουλίου 2023 / 13:36
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η κίνηση έχει στόχο να συσπειρώσει τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις ξεπερνώντας ιδεολογικά στεγανά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μάχη με τον χρόνο δίνει η πρωτοβουλία της Εκκίνησης για συγκρότηση προοδευτικού "αντιδεξιού" ψηφοδελτίου που θα συσπειρώνει διαφορετικές αριστερές δυνάμεις. Στη συνέλευση που κάλεσε η "Εκκίνηση" στο Εργατικό Κέντρο εκλέχθηκε ο επικεφαλής του συμμαχικού ψηφοδελτίου που θα είναι ο Νικηφόρος Κοσμάς. 

Μετά από την αποτίμηση της μέχρι σήμερα παρουσίας της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσιάστηκαν οι πρώτοι βασικοί προγραμματικοί της άξονες που αφορούν μεταξύ των άλλων τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το κυκλοφοριακό.

Η πρωτοβουλία για συσπείρωση των αριστερών δυνάμεων με πόλο την παράταξη που σήμερα εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από τον Κωνσταντίνο Γρηγοριάδη, βαδίζει με στόχο τη συγκρότηση ψηφοδελτίου για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Πλέον η κίνηση προχωρά στην καταμέτρηση δυνάμεων που θα κάνουν εφικτή μια κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές.

Αρχή για το εγχείρημα έγινε με ανακοίνωση που υπέγραφαν 19 άτομα από τον πολιτικό και τον συνδικαλιστικό χώρο και τη σκυτάλη πήρε η "Εκκίνηση" που προτείνει να αποτελέσει την αφετηρία ενός ευρύτερου αριστερού αυτοδιοικητικού συνδυασμού. 

Το κάλεσμα έχει στόχο να ξεπεράσει τα στεγανά των ιδεολογικών γραμμών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που από μόνο του αποτελεί "στοίχημα".

Ωστόσο πιέζεται από τον χρόνο, που μετράει αντίστροφα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των ψηφοδελτίων της 31η Αυγούστου. 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.