Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς αναβολή η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ.Κέρκυρας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
31 Ιουλίου 2023 / 11:37
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στο Μον Ρεπό έχει επιβληθεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για σήμερα σε συγκεκριμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς πάει προς αναβολή την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας.

Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου που έρχεται εξ αναβολής από την προηγούμενη εβδομάδα έχει οριστεί για σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μον Ρεπό. Ωστόσο στο συγκεκριμένο χώρο έχει επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων από το πρωί της Δευτέρας (8π.μ.) μέχρι την ανατολή της Τρίτης 01/08.

Σχετική ανακοίνωση μάλιστα εκδόθηκε χθες το απόγευμα από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κ. Ζορμπά που ενημέρωνε για το μέτρο της απαγόρευσης λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Κατηγορία 4) που προβλέπει ο Χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε συγκεκριμένες περιοχές μεταξύ των οποίων και το Μον Ρεπό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνό εξετάζονται οι δυνατότητες που υπάρχουν.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας Χάρης Γιώτης μιλώντας στην "Ε" τόνισε ότι η συνεδρίαση είτε θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο σήμερα ,ωστόσο το πιθανότερο είναι να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί είτε αύριο Τρίτη 1η Αυγούστου είτε την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Εντύπωση πάντως προκαλούν τα αντανακλαστικά των αιρετών της Δημοτικής Αρχής για μια απόφαση που ενώ ήταν ήδη γνωστή από χθες δεν υπήρξε άμεση αντίδραση παρά μόνο το ζήτημα εξετάζεται μόλις σήμερα το πρωί.

 

Παρέμβαση

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία» Γιώργος Καρύδης με σχετικό ερώτημα που κατέθεσε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προς

Τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Δημήτριο Μεταλληνό.

κ. Πρόεδρε,

Μετά την απαγόρευση της πρόσβασης, διέλευσης και παραμονής στο χώρο του Μον Ρεπό, που έχει εξαγγείλει ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Ζορμπάς για σήμερα 31 -7-2023, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν υπήρξε σχετική συνεργασία της ΠΙΝ με το Δήμο, αν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. και με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η πρόσβαση και η παραμονή στο χώρο του Μον Ρεπό των δημοτικών συμβούλων και όσων συμπολιτών επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.  

Ευχαριστώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ακόμη μια αντίδραση υπήρξε και από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα" Γιώργο Καλούδη. Ζητάει η συνεδρίαση να γίνει στην Ιόνιο Βουλή και να είναι μονθεματική  που ζητάει η συνεδρίαση να είναι μονοθεματική  για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

"Από τη στιγμή που απαγορεύτηκε σήμερα η είσοδος στη Παλαιόπολη ή Μον Ρεπό , όπου θα διεξήγετο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ανακαλέσει, κατ΄αίτημα των 3 μεγαλύτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τις ανυπόστστες, αυθαίρετες και παράνομες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εξήγγειλε η Δήμαρχος κ. Υδαραίου, τότε λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, η συνεδρίαση πρέπει να διεξαχθεί σήμερα, μονοθεματική, στην Ιόνιο Βουλή,όπως τη ζήτησαν:

«Συζήτηση για το Κυκλοφοριακό και ανάκληση της ανυπόστατης εξαγγελίας της απερχόμενης Δημάρχου κ. Υδραίου για  απαγορεύσεις κυκλοφορίας».

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ

Επικεφαλής της Παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων

Υποψήφιος Δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων

34 θέματα

Η ατζέντα της τακτικής συνεδρίασης περιλαμβάνει 34 θέματα. Ως πρώτο θέμα συζήτησης έχουν οριστεί «Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλιά πόλη» μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν και το αίτημα της αντιπολίτευσης να έρθει το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.