Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 15 θετικές ψήφους πέρασαν οι πιλοτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
02 Αυγούστου 2023 / 00:39
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Προηγήθηκε πολύωρη συνεδρίαση του Σώματος μέχρι να έρθει το θέμα σε ψηφοφορία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεκαπέντε θετικές ψήφους συγκέντρωσε η πρόταση της Δημάρχου Μ. Υδραίου για τα ήπια πιλοτικά κυκλοφοριακά μέτρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης βάσει της εισήγησης της Τροχαίας Κέρκυρας και τις παρατηρήσεις που έκαναν οι επαγγελματικοί φορείς.

Στην ψηφοφορία τέθηκε ακόμη μια πρόταση από την αντιπολίτευση για την ακύρωση των μέτρων και τη λήψη απόφασης για νεα συζήτηση του θέματος αφού ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία (Τοπικο Συμβούλιο Πόλης, διαβούλευση, Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο). 

Η πρόταση της αντιπολίτευσης ωστόσο συγκέντρωσε μόλις 11 ψήφους, αφού αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ήδη αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνός, απαντώντας σε ερώτηση του Γ.Καρύδη η πρόταση της Δημάρχου υπερψηφίστηκε με 15 ψήφους που σημαίνει την ισχύ των κυκλοφοριακών μέτρων.

Η αντιπολίτευση πάντως μέχρι τέλους υποστήριζε ότι δεν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία για την εφαρμογή τους, καθώς απαιτείται κανονιστικη απόφαση με την πλειοψηφία που απαιτείται (23 ψήφοι) για να είναι έγκυρη.

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.